1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Een etappe met twee gezichten voor Mike. Enerzijds deed hij veel goed werk vooraan in het peloton en hield hij kopman Roglič keurig uit de wind. Anderzijds viel diezelfde kopman in de slotfase van de wedstrijd, een valpartij waarbij ook Kruijswijk was betrokken. Na veertig kilometer waren de Jumbo's ook al Robert Gesink kwijtgeraakt. Hij viel op zijn schouder nadat hij de gevallen Thomas niet meer kon ontwijken Noodgedwongen moest hij de Tour verlaten. Kortom veel schade binnen het team.


Etappewinst Merlier
Tim Merlier won de derde etappe. De sprinter van Alpecin-Fenix was na bijna 183 kilometer de snelste van een uitgedund peloton in de straten Pontivy. De gele trui blijft in handen van Mathieu van der Poel. In de laatste chicane was er ook nog een valpartij van Caleb Ewan en Peter Sagan, die elkaar raakten en onderuit gingen.

Bollentrui opnieuw in de aanval
De voormalige leider in het bergklassement, Ide Schelling, kreeg al snel de zegen van het peloton. Kort na de start kwam hij opnieuw in de kopgroep, samen met Wallays, Barthe, Chevalier en Schär.  De Nederlander pakte één puntje op de Cote de Cadoulal en liet zich daarna terugzakken naar het peloton: hij was weer de officiële drager van de bollentrui. De overige vier werden zo'n vijf kilometer voor de streep opgeslokt door het peloton.

Chaos op smalle en bochtige traject
Op tien kilometer van de streep viel dus Primož Roglič. De Sloveen viel hard en moest gebutst en geschaafd zijn weg voortzetten. Het peloton was door deze val wel in meerdere stukken gebroken. Mike kwam bij zijn kopman en probeerde zoveel mogelijk terrein goed te maken. Hun achterstand was toen al meer dan één minuut. Uiteindelijk werd 1:21 geklokt op de meet.

Alle discussies over de veiligheid barstten weer los na de streep. Jumbo-Visma moet de rekening nog opmaken. Maar door het uitvallen van Gesink en de valpartij van Roglič en Kruijswijk was dit geen beste dag voor de geel-zwarten. Vanavond maakte de ploeg bekend dat medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Roglič en Kruijswijk morgen kunnen starten.

Slagveld
Mike: "Ja, we probeerden steeds van voren te zitten. We wisten dat er chaos ging komen in die laatste twintig kilometer. Maar helaas komen we uiteindelijk zelf midden in deze chaos. Echt bizar! Ik kon zelf ook niet goed zien wat er gebeurde, maar zag Primož ineens vliegen. Toen was het natuurlijk wachten en achtervolgen. En ook nog eens slalommen tussen alle gevallen renners. Wat een slagveld!"

Mikes statistieken na de 3e etappe (maandag 28 juni)
Daguitslag 91e op 1:21 minuten
Algemeen klassement 164e op 27:06 minuten
Algemeen Ploegenklassement 2e
Eerste renner Jumbo-Visma Wout van Aert 4e op 31 seconden
Aantal renners nog in koers 178 (gestart 184)
Aantal Jumbo-Visma renners 7 (gestart 8)
Tot nu toe verreden kilometers 552,5 (3 ritten)
Hoeveel kilometers nog te doen 2836 (18 ritten)