1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike kwam vandaag op slechts zes minuten en 25 seconden binnen van de winnaar Gino Mäder. De slotrit van de Ronde van Zwitserland ging van Andermatt naar Andermatt over 160 kilometer met twee beklimmingen van eerste categorie en de Gotthardpass van buiten categorie. Mäder versloeg in een sprint-a-deux Michael Woods. Richard Carapaz behield de leiderstrui en won zo de 84e uitgave van de Tour du Suisse.

Poels aanstichter kopgroep
Tijdens de eerste klim van de dag ontbond de Limburger Wout Poels zijn duivels. Het was de aanzet voor een kopgroep van vijftien man. Naast Poels waren meer bekende namen mee zoals: Benoot, Devenyns, Vansevenant, De la Cruz, Kragh Andersen, Küng, Leknessund en Soler. In de finale viel de kopgroep uit elkaar. Er ontstond een nieuwe kopgroep van vijf, maar ook zij konden niet voorop blijven.

Woods en Mäder blijven over na Gotthardpass
Uiteindelijk kwam Michael Woods solo boven op de Gotthardpass. Mäder sloot in de afdaling aan bij Woods. De twee mochten het in Andermatt uitvechten voor de dagzege. Richard Carapaz beantwoordde enkele speldenprikken van Uran. Zijn leiderstrui kwam niet meer in gevaar.

Mike: "We kwamen na de eerste klim terug en toen hebben we de plek van Sam Oomen beschermd met Nathan van Hooydonck en Christoph Pfingsten. Ik heb toen op de Gotthard wel mijn best gedaan als training en kwam als 36e boven. In dit deelnemersveld en in deze rit een leuk resultaat.

Mike werd uiteindelijk 35e in het algemeen klassement met een achterstand van 27 minuten en 55 seconden op winnaar Carapaz. Kopman Sam Oomen werd achtste in het eindklassement.

Mike gaf nog een samenvatting van een week Tour du Suisse: "Ja, ik mis nog wel wat niveau maar dat is denk ik niet onlogisch . Het was nog maar mijn tweede koers van dit seizoen. Hopelijk kan ik nog wat verbeteren richting Tour de France. Daar ga ik ook wel vanuit natuurlijk. Het niveau bergop is wel al opvallend goed, maar het moet ook beter als je naar die eerste dagen kijkt."