Het was voor Mike geen speciaal doel in deze Ronde van Zwitserland, de zevende etappe. Een klimtijdrit over 23,2 kilometer waarbij zo'n 650 hoogtemeters (a 6,5%) werden gemaakt. De start was gelegen op 1413 meter. De eerste vier kilometer waren vlak, daarna volgde de klim naar Oberalppass (2043 meter). Op de top na 11,5 kilometer volgde de afdaling naar de streep.

Mike werd 69e in deze tijdrit in een tijd van 40:16 minuten, een gemiddelde van 34,57 kilometer per uur. Op de top had Mike de 76e tussentijd met een gemiddelde van iets meer dan 24 kilometer per uur.

Mooie klim, die Oberalppass
Mike: "De tijdrit liep goed. Er stond wel een verraderlijke wind, maar over de klim ben ik best tevreden. Ik denk dat uiteindelijk de tijdritfiets de beste keuze was geweest. Ik heb echter voor de gewone fiets gekozen. Enige comfort bergop is ook wel lekker en voor mij was de klassering minder belangrijk. De Overalppass is écht wel een mooie klim. En ook fijn dat we eens een afdaling mochten doen in een tijdrit." Gezien de tussentijd was de afdaling wel oké? "Ja, toch waren er veel coureurs sneller. Het was in de afdaling ook beter een tijdritfiets te hebben omdat er nog een lang stuk rechtdoor in het traject zat."

Uran winnaar en loopt in op Carapaz
Rigoberto Urán won - toch enigszins verrassend - de rit tegen het uurwerk. Hij bleef Julian Alaphilippe veertig seconden voor. Gino Mäder werd derde. Mikes ploegmaat Tom Dumoulin vijfde. Richard Carapaz verdedigde zijn leiderstrui, al liep Urán flink in op de kopman van INEOS. Zijn voorsprong is nog slechts zeventien seconden. Morgen wordt de Ronde van Zwitserland afgesloten met een bergetappe.

Achtste etappe
In de eerste vijftig kilometer twee beklimmingen van eerste categorie (hoogte rond 2000 meter). In de slotfase een beklimming van buiten categorie, waarna een afdaling volgt naar Andermatt waar de finish is gelegen.