Terwijl een deel van de ploeg van Jumbo-Visma in Italië de Giro afwerkt, is Mike met zijn ploeggenoten  druk in voorbereiding op de Tour de France. In Spanje zijn ze – in een afgesloten bubbel – bezig aan een hoogtestage in de Sierra Nevada.

Gravel
Mike rijdt daar af en toe zelfs op de gravelwegen in de Spaanse bergen. Echt genieten,  laat hij weten op zijn Instagramaccount : "Working hard, although it doesn’t feel like work on days like these." Zijn eigen foto's bij dit artikel bevestigen dat: "Even geschoten toen we offroad waren."

Mike, je ging meteen na Hongarije voor enkele weken naar de Sierra. Hoe bevalt dit aspect van toprenner zijn?
"Dat is wel lastig hoor, maar door mijn blessure ben ik lang genoeg thuis geweest. Dus nu valt het wel mee. Na de hoogtestage reis ik meteen door naar de Ronde van Zwitserland. Daarna is de Tour niet ver meer. Met andere woorden: drukke tijden!"

Overdag veel trainen …, maar hoe zien jullie dagen er verder uit?
"Tsja, de mensen denken dat je de hele dag de tijd hebt, maar er is altijd wat te doen: interviews, filmpjes opnemen voor de ploeg, lunch, diner, massage, oefeningen doen. Eigenlijk ben je iedere keer blij als je even rust hebt."

Gebruiken jullie nu ook de tijdritfietsen?
"Ja, die hadden we heel even, maar vanwege logistieke processen zijn die nu weer weg."

Wanneer ben je weer gewoon een keer thuis?
"Echt gewoon thuis en even niks doen gaat pas na de Tour gebeuren. Op dat moment ben ik vanaf april non-stop bezig geweest,  eigenlijk dag in, dag uit, met zo goed mogelijk voorbereiden. Eerst was het revalideren, daarna vooral trainen."

Volgende koers van Mike
De Ronde van Zwitserland begint op zondag 6 juni en eindigt zondag 13 juni. Op deze site doen we weer verslag van de verrichtingen van Mike.