In het centrum van Boedapest stond vandaag de laatste etappe gepland van de Ronde van Hongarije. Er moest twaalf maal een omloop van 7,5 kilometer worden afgelegd. Mike deed opnieuw de voorbereiding voor Olav Kooij. Kooij moest op de streep alleen Edward Theuns voor laten gaan. De Belg van Trek-Segafredo won  daardoor de slotrit en Damian Howson het algemeen klassement.

Weinig spektakel in de straten van Boedapest
In de tweede van twaalf ronden formeerde zich een kopgroep met Boaro, Fetter, Warlop en Grabis. Ze kregen al snel een voorsprong van één minuut van het peloton. Verschillende achtervolgende groepjes probeerden de sprong nog te maken, maar niemand lukte dat. In de laatste ronde werden de vier koplopers gegrepen.

Negende plaats in slotrit
Mike maakte in de laatste kilometer nog een mooie 'move' naar voren en zocht Olav Kooij op. Op honderd meter van de streep kwam hij uit het wiel van Mike en werd tweede. Theuns zat nog beter gepositioneerd achter Mike en won. Mike  zelf werd negende in de daguitslag.

Mike: "Ik kan terugkijken op een prima week. Nu doorbouwen met een hoogtestage in de Sierra Nevada. Vervolgens wordt waarschijnlijk de Ronde van Zwitserland vanaf begin juni toegevoegd aan mijn wedstrijdprogramma."

Eindklassement
Mike eindigt in het algemeen klassement van deze 2.1. wedstrijd op de 45e plaats op 4 minuten en 30 seconden van winnaar Howson. De andere Jumbo-renners vinden we terug op de plaatsen: 13 (Gijs Leemreize), 34 (Rick Pluimers), 39 (Michel Hessmann), 49 (Mick van Dijke) en 71 (Olav Kooij).