Coronaproof op trainingsstage naar Andalusië

We spraken enkele dagen geleden Mike vanuit zijn Spaanse trainingsadres. Hieronder een korte weergave van zijn ervaringen.

Mike: "December staat meestal in het teken van het eerste trainingskamp met de ploeg en de eerste échte voorbereiding op het nieuwe wielerjaar. In dit Corona jaar is alles anders en dus ook deze voorbereiding. Het is niet verstandig om met z'n allen naar het buitenland af te reizen. En dus wordt naar mogelijkheden gezocht om op individuele basis een trainingskamp te beleggen. Of dat dan verstandig is, blijft natuurlijk een discussiepunt.

Samen met Timo Roosen heb ik een plannetje gemaakt om in Zuid-Spanje een appartement te huren. We komen dan bijna niet in aanraking met andere mensen en kunnen zo twee weken prima trainen. De temperaturen variëren hier tussen de 15 en 20 graden. Daar is dus niks mis mee, lijkt me zo!"

Hoe complex was het om in deze coronatijd in Spanje te geraken?
"We hadden onze voorzorgsmaatregelen genomen. Van het team hadden we een bewijs ontvangen in verband met de noodzakelijkheidseis. En dag voor onze reis hebben we een test gedaan, waardoor we een negatieve PCR-test konden overleggen. Verder gebruiken we een app, waarop we onze gezondheid en bewegingen kunnen monitoren."

Welke corona-maatregelen treffen jullie zelf nu ter plekke?
"Eigenlijk dezelfde als in Nederland, al is het hier wel rustiger in de kleinere dorpjes en draagt écht iedereen een mondkapje. Alles is gewoon open maar daar hebben wij natuurlijk niks mee te maken."

Vertel iets over de omstandigheden in de omgeving Malaga?
"We zijn beiden fervente routebouwers. We kunnen altijd wel onze lol op als we in een nieuwe omgeving komen. Hier in Andalusië zijn we al eens geweest met de Vuelta. Dus we weten wel een klein beetje waar de mooie routes te vinden zijn."

Slaat de verveling al toe of wat doen jullie in de vrije tijd?
"Nee valt goed mee. We zitten natuurlijk het grootste gedeelte van onze tijd op de fiets. Meestal vertrekken we 's-morgens rond tien uur. Als we niet fietsen, koken of eten dan lezen we veel. Ook ontbreekt het gamen en het Netflix-en niet op ons trainingskamp. Geen grote verschillen met onze thuissituatie dus."

Hoe zien de trainingen er nu uit ?
"Haha, ja dat slaat weer op het bouwen van de routes. We willen niet graag vaker op dezelfde plek komen, dus daarom proberen vooral creatief te zijn. We zijn vooral bezig met rustige duurtraining, afgewisseld met wat kort intensief werk. De trainingen variëren een beetje van 110 tot 170 kilometer. Af en toe natuurlijk een koffieritje."

Wanneer komen jullie terug en wanneer volgt de tweede stage?
"Enkele dagen voor de Kerst komen we terug naar Nederland. Dan gaan we twee weken in thuisquarantaine. De planning was dat we daarna in januari naar Spanje zouden gaan voor een trainingsstage met de hele ploeg. Maar met de huidige maatregelen is dat nog maar de vraag. Dat wordt dus nog even afwachten."

Mike, bedankt voor het kijkje in het trainingskamp.
"Graag gedaan, ik wil bij deze alle lezers en vooral de leden van de supportersclub fijne feestdagen toewensen en een gezond 2021! Als dit laatste voor iedereen lukt, kunnen we misschien weer terugkeren naar een normaal wielerjaar. Maar het blijft natuurlijk spannend!"

Back to Top