Nederlandse ritten BinckBank Tour geschrapt

Gisteravond kwam net na 22.00 uur het nieuws dat de aangescherpte coronamaatregelen in Nederland ervoor zorgen dat de etappe van vandaag – de tijdrit in Vlissingen –  en de rit van vrijdag in Limburg worden geschrapt.

De etappes op Belgische bodem gaan vooralsnog door. Omdat er de komende drie weken geen publiek aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden hebben de burgemeesters  van de betrokken Nederlandse gemeenten de geplande etappes geschrapt.

Rustdag
De organisatoren van de BinckBank Tour leggen zich neer bij de beslissing van de Nederlandse overheden en gaan op zoek naar oplossingen. De tijdrit wordt geschrapt en noodgedwongen vervangen door een rustdag.
(foto: Mike overlegt met ploegleider Arthur van Dongen)

Alternatieven
Op zo'n korte termijn bleek het onmogelijk om een alternatief te vinden voor de tijdrit. Op dit moment probeert te organisatie oplossingen te zoeken voor het probleem van Philippine, de startplaats van donderdag, en voor het deel van de rit die vrijdag door Nederlands Limburg voert.

Mike, ben je verrast door het nieuws? Ja, we wisten echt van niets. Ben je teleurgesteld dat juist de tijdrit niet doorgaat? Niet specifiek. Misschien komt die nog als alternatief voor een etappe die problemen oplevert. Verwacht je in de rit van donderdag je goed positie te kunnen behouden? Dat denk ik wel. Volgens mij hebben we vandaag een rustdag en morgen is het normaal gezien weer een vlakke rit. Een goed gevoel overgehouden aan je prestatie van gisteren? Mwoa, het was wel oké, maar ik zou natuurlijk pas echts iets over mijn vorm te weten zijn gekomen in de tijdrit.

Back to Top