Door vijf bonusseconden op derde plaats na eerste etappe

Mike sprokkelde in de eerste rit van de BinckBank Tour vijf bonusseconden in twee van de drie sprints voor de 'Gouden Kilometer'. In de eindsprint werd hij uiteindelijk vijftiende, maar hij staat nu wel op een derde plaats in het klassement. De openingsetappe werd gewonnen door Jasper Philipsen. De Belg was in Ardooie nipt sneller dan Mads Pedersen en Pascal Ackermann.

De eerste rit ging coronaproof van start in het Belgische Blankenberge. Een vrij korte etappe over 132 kilometer met in de slotfase drie lokale ronden van 15,6 kilometer. Voldoende ingrediënten voor de eerste sprintconfrontatie.

Mike stuurt langs valpartij
De twee vroege vluchters, Ludovic Robeet en Thimo Willems hielden het vol tot twintig kilometer voor de streep. Enkele kilometers voor de finish gingen in het voltallige peloton enkele renners onderuit en de schrikreactie veroorzaakte een valpartij met tientallen renners. Mike stuurde er - zoals vaak - handig langs en precies achter hem stapelden de renners zich op. Soms zelfs driedubbel dik. Zo'n dertig renners ontsnapten aan de 'tuimelperte' en  mochten zich daarna opmaken voor de finale.

Gouden Kilometer
Een twintig kilometer voor het einde waren bij de Gouden Kilometer in drie bonussprints  3, 2 en 1 seconden te verdienen. De Nederlandse kampioen Mathieu van der Poel won de eerste, Mike de tweede en Yves Lampaert de derde. Lampaert bleef Mike net voor in de laatste spurt. Op die manier graaide Mike vijf belangrijke seconden weg en plaatst zich goed in het algemeen klassement na de eerste dag.

Jasper Philipsen verrast in laatste meters
De strijd om de ritzege leek te gaan tussen Ackermann en Pedersen, maar het was Philipsen die de twee rappe mannen nog wist te verrassen met een ultieme versnelling.

Geslaagde bonisprints
Mike, die deze week van start is gegaan met het rugnummer 1: "Ik heb in deze korte rit nog niet écht het idee hoe het met de vorm zit. Wellicht morgen een eerste indicatie. Voor nu maar kijken of ik wat bonis kan sprokkelen. Heb me daarom in de Gouden Kilometer gemengd. Dat ging goed, al verloor ik bij de eerste sprint het wiel van Pascal Eekhoorn. De tweede won ik en ik ben alleen doorgegaan. Alleen Lampaert kwam in de derde sprint nog over me heen. De eindsprint begon ik vanuit twintigste positie, waarbij ik op de smalle finishstrook er niet écht uit kwam. Dat was weer wat minder. De schade binnen de ploeg valt gelukkig mee. Iedereen kan morgen weer van start."

Woensdag tijdrit
De tweede etappe van morgen is een tijdrit van ongeveer 11 km in Vlissingen. Mike start rond 17.15 uur, na hem starten nog  Mads Pedersen en Jasper Philipsen.


Back to Top