1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

In 2019 en 2017 nam Mike ook al deel aan de BinckBank Tour. Dit jaar staat hij dus voor de derde maal aan de start. Vorig jaar kwam Mike twee weken na de Tour goed voor de dag. Hij werd toen zesde in de eindstand op 1 minuut en 6 seconden van zijn winnende ploegmaat Laurens de Plus. De BinckBank Tour is dit jaar ingekort tot vijf dagen en vindt plaats van 29 september tot en met 3 oktober. Het deelnemersveld is zonder meer sterk te noemen.

Mooie affiche
Naast Mike zullen Mathieu van der Poel, Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Philippe Gilbert, John Degenkolb, Oliver Naesen en Soren Kragh Andersen acte de présence geven. Een bijzonder mooie affiche in deze zestiende editie.

Ook Tim Merlier, die afgelopen dinsdag onttroond werd door Dries de Bondt als Belgisch kampioen, is van de partij. Verder zal de uittredende wereldkampioen Mads Pedersen zal zich willen tonen, net als huidig Europees kampioen Giacomo Nizzolo. Daarnaast ook oud-BinckBank-Tour winnaars Niki Terpstra (2016) en Edvald Boasson Hagen (2009 en 2011). Andere mooie namen zijn de Belgen Jasper Philipsen en Sep Vanmarcke, de Italiaan Sonny Colbrelli, de Duitser Pascal Ackermann en de Zwitser Stefan Küng.

Mike is benieuwd naar de verbetering
Mike: "Na Tirreno heb ik een korte rustperiode gepakt, waarna ik een aantal flinke trainingen heb gedaan. Op die manier probeer ik mijn achterstand, die ik heb opgelopen, een beetje goed te maken. Ik kijk altijd wel uit naar de BinckBank Tour, ook al komen we deze keer niet in Venray. Een mooie koers met dit jaar een sterk deelnemersveld. Ik ben vooral benieuwd in hoeverre er al verbetering in zit ten opzichte van Tirreno-Adriatico. Samen met Pascal Eekhoorn en Amund Grøndahl Jansen probeer ik een goed resultaat neer te zetten, en dat doe ik vanuit een vrije rol. De tijdrit in Vlissingen en de laatste etappe naar Geraadsbergen zullen waarschijnlijk het klassement gaan bepalen. Ook in de rit door Zuid Limburg met finish in Sittard-Geleen kunnen nog wel wat verschillen ontstaan."

Ziggo Sport, Sporza en Eurosport
De BinckBankTour begint dus aanstaande dinsdag in het Belgische Blankenberge. Via Zeeland, Nederlands en Belgisch Limburg en Ottignies-Louvain-la-Neuve, eindigt de ronde op zaterdag 3 oktober op de Vesten in Geraardsbergen. De volledige BinckBank Tour is live op televisie te volgen. In Vlaanderen kan elke wielerfan terecht op Sporza, in Nederland bij Ziggo Sport. Ook op Eurosport is de wedstrijd te volgen.

"Volg de koers op tv"
Koersdirecteur Rob Discart doet ook een beroep op alle wielerliefhebbers. "We raden voor één keer alle wielerliefhebbers aan om de koers zoveel mogelijk via tv te volgen. Sowieso wordt er geen publiek toegelaten aan de start en de aankomst. Onderweg langs het parcours mag je wel kijken en supporteren, maar we vragen iedereen met aandrang en uit respect voor de renners om een mondkapje te dragen en ook voldoende afstand van elkaar te houden. We zijn erg blij dat we toch de editie 2020 kunnen organiseren, maar dat vergt van ons allemaal enkele extra inspanningen."

Rittenschema:
dinsdag 29 september: Blankenberge-Ardooie (132,1 km)
woensdag 30 september: Individuele tijdrit Vlissingen (11 km)
donderdag 1 oktober: Philippine-Aalter (173,3 km)
vrijdag 2 oktober: Riemst–Sittard Geleen (196,1 km)
zaterdag 3 oktober: Ottignies Louvain la Neuve-Geraardsbergen (183,6 km)