Tirreno voltooid: "Ik heb me er aardig doorheen gesleept"

Door zijn positie in het eindklassement stond Mike vanmiddag al vroeg aan de start van de tijdrit over 10 km rond in San Benedetto del Tronto, de traditionele afsluiting van de Tirreno-Adriatico.  Zijn gemiddelde snelheid van bijna 50 km per uur – over de volgens Mike '"hobbelige wegen" – was goed voor een 72e plaats.

Jos van Emden (TJV) werd 7e. De winst ging naar Filippo Ganna (Ineos), die 18 seconden sneller reed dan Campenaerts (NTT).

Yates wint klassement
De Britse klimmer Simon Yates (Mitchelton-Scott) hield stand in de slotetappe en won de rittenkoers voor Geraint Thomas, Rafal Mayka en Wilco Kelderman.

Weer werken naar topniveau
Bij start van de Italiaanse rittenkoers was het afwachten hoe het met  Mike zou gaan na weken blessureleed. Gelukkig bleek dat hij het aankon om een week op topniveau te strijden. Tweemaal  reed hij  top 10 met een 5e en een 10e plaats in de daguitslag.  De volgende wedstrijd op zijn programma is de BinckBank Tour. Deze begint  op dinsdag 29 september in Blankeberge en finisht op zaterdag 3 oktober halverwege de Muur van Geraardsbergen.

Tevreden over je tijdrit? "Die ging wel oké." Wat is je conclusie na je eerste koersweek sinds lang? "Het was een lastige week. Het niveau van deze Tirreno-Adriatico was  heel hoog. Bovendien was het parcours lastig. Het bleek best een zware opgave te zijn als je net weer in  training bent. Maar ik heb me aardig doorheen gesleept, denk ik." En nu? "Me voorbereiden op de rest van het seizoen."

Back to Top