Ook zevende rit in Tirreno lastig genoeg

Mike kwam vandaag als 154e over de streep op bijna twintig minuten van zijn winnende landgenoot, Mathieu van der Poel. De Nederlandse kampioen won de zevende etappe in Tirreno-Adriatico. De een-na-laatste  rit over 181 kilometer werd verreden tussen Pieve Torina en Loreto. Van der Poel haalde in de slotkilometer de ontsnapte Matteo Fabbro bij te halen. Daarmee is gelijk het belangrijkste verteld van deze rit. Simon Yates is nog steeds leider en telt 16 seconden voorsprong op Majka.

Van der Poel weer mee 
Van der Poel was opnieuw actief en lijkt veel trainingsarbeid te verrichten in het teken van klassiekers in de maand oktober. Er kwam een groep van veertien renners voorop. Naast van der Poel waren ook Dillier, Vermote, Ballerini, Campenaerts, Visconti en Tusveld mee in deze grote groep. De leiders reden een maximale voorsprong van vijf minuten bij elkaar. Bij het ingaan van de eerste van drie 25,4 kilometer lange lokale ronden in en rond Loreto, was de voorsprong op initiatief van Astana teruggebracht tot drie minuten.

Toch knap lastige dagje
Mike: "Toch nog een lastige dag. Team Astana ging controleren achter de kopgroep en ik loste op het plaatselijke rondje. Met diezelfde groep ben ik naar de meet gereden. De uitslag laat misschien anders vermoeden, maar ik voelde me gewoon redelijk vandaag. Ben nog altijd nog maar twee weken bezig. Morgen sluiten we af met een individuele tijdrit over 10,1 kilometer in San Benedetto del Tronto. Als 103e in het klassement zal ik vroeg aan de beurt zijn. We zullen zien!"

Back to Top