Sprintplan wijzigt; Mike naar vijfde plek in zesde rit

Gisteren kondigde Mike nog aan dat er mogelijk kansen waren voor zijn ploeggenoten Pascal Eekhoorn en Timo Roosen. Echter het sprintplan veranderde op weg naar Senigallia. Na 171 kilometer was het Mike, die zich vooraan meldde in de laatste kilometer. Hij sprintte naar een vijfde plaats. Tim Merlier won de zesde rit van deze Tirreno-Adriatico. Hij liet Pascal Ackermann, Magnus Cort en Fernando Gavira achter zich.

Eerste gedeelte op en af
De heuvels in deze rit zaten vooral in de eerste 85 kilometer. Een vooral 'op en af' parcours waarin vijf renners op avontuur gingen. Axel Domont, Simon Pellaud,  Josip Rumac, Carl Fredrik Hagen en Veljko Stojnić waren de durvers. Aanvankelijk was ook Mazzucco mee, maar de Italiaan raakte de aansluiting met de kopgroep kwijt.

Na een maximale voorsprong werden ze op 13 kilometer voor het einde zat het avontuur voor de kopgroep erop en werd Hagen als laatste vluchter ingerekend. In de vlakke slotfase hielden meerdere teams het tempo zo hoog dat ontsnappen onmogelijk was.

Chaotische slotkilometer
In de straten van Arcidosso koos de Belgisch kampioen Merliers het wiel van Gaviria en sprintte hem uit het wiel. Pascal Ackermann kwam vanuit de achtergrond nog op, maar kwam net tekort. De Duitser moest genoegen nemen met een tweede plek

Mike: "Zowel Timo (Roosen, red.) als Pascal (Eekhoorn, red.) voelden zich niet goed. Ik was wel oké en wil me altijd wel in de sprint gooien. We maakten nieuwe afspraken en ik zette de jongens in een mooie sprinttrein weer op de rails. En eigenlijk ging dat best goed met Maarten Wynants, Christopher Pfingsten en Timo Roosen. Ze brachten me goed in positie. In de laatste kilometer verlies ik eigenlijk net te veel. Eerst komt van der Poel ertussen, en later ook Ackermann en Cort. Dan zit je dus net iets te ver. Maar goed ik sprint alweer aardig mee en de vijfde plaats is prima. Het was vooral goed mee schuiven en zo laat mogelijk komen in de sprint door de tegenwind. Maar nogmaals dat deden de jongens goed."

Algemeen klassement
In het klassement verandert er natuurlijk niet veel. Simon Yates blijft in de blauwe leiderstrui. Mike steeg vier plekken en staat nu 91e op 49 minuten en 47 seconden. Morgen een rit van 181 kilometer na Loreto. Zeker niet vlak, maar ook geen grote heuvels, veel op en af. Waarschijnlijk toch minder geschikt voor een sprint met een grote groep. Zien we Mike weer vooraan?

Back to Top