In vierde rit met grote groep naar de finish

Mike kwam vandaag als 104e over de streep in de vierde etappe in de Tirreno-Adriatico. Hij zat in een grote groep van meer dan zeventig renners op iets meer dan 21 minuten. In wielertermen mag je dat wel een serieuze 'bus' noemen. De rit naar Cascia over 217 kilometer werd gewonnen door Lucas Hamilton. De Australiër kwam als eerste over de finish door zijn medevluchter Fausto Masnada te kloppen. Michael Woods blijft aan de leiding van het algemeen klassement. Mike staat nu 95e op 30 minuten en 41 seconden.

Mooie namen mee in de vlucht
In een groep van elf renners waren in de beginfase verschillende renners van naam mee, o.a.: Mathias Frank, Michael Matthews, Jan Tratnik , Davide Ballerini en Manuele Boaro. Op de flanken van de Forca di Gualdo bleven Frank, Carretero en Matthews over. Maar uiteindelijk kwam op veertien kilometer van de meet een grote groep met alle favorieten samen.

Duel tussen Hamilton en Masnada
De latere winnaar Hamilton ging direct na één van de versnellingen van Yates door en kreeg in Masnada een interessante medevluchter met zich mee. Mesnada stond goed geklasseerd in het klassement. In de sprint had Masnada  geen antwoord op de explosieve versnelling van Hamilton, die de grootste overwinning uit zijn carrière kon boeken.

Met een grote groep over de laatste drie heuvels
Mike: "Het was gelijk aan de bak vanaf de start. Door de vele demarrages een intensief begin van de vierde rit. Uiteindelijk kreeg de groep van elf de ruimte. Daarna was het wachten op de finale, die zo'n beetje zestig kilometer voor de streep begon. Toen heb ik plaatsgenomen in de laatste groep, waarmee we de laatste drie beklimmingen hebben afgewerkt. Morgen opnieuw een lastige rit met aan aankomst bovenop in Sassotetto. Maar eigenlijk zijn er geen gemakkelijke ritten hier in Italië. Het is nooit écht vlak."

Back to Top