Mike moet klassementsrenners laten gaan, maar rijdt zich wel in vorm

In de finale van de derde etappe viel Michael Woods aan op de steile Poggio Murella en kreeg Rafal Majka bij zich. In de sprint pakte Woods de dagzege én leiderstrui. Wilco Kelderman sprintte in een groepje met klassementsmannen naar de derde plek. De rit met verscheidene klimmetjes bleek, zoals verwacht, voor Mike en zijn ploegmaats een lastige opgave.

Ze zijn bovendien niet met klassementsambities naar Italië gekomen. Mike wil vooral conditioneel een stap zetten om in orde te zijn als 'zijn' koersen komen.

Op achterstand
Met een achterstand van 9 minuten arriveerde Mike als 76e  bij de finish. Wynants, Van Emden en Roosen reden ook in zijn groep. In het algemeen klassement staat Mike nu 74e.

IJs
Rond het middaguur vertrok het peloton voor de laatste etappe door Toscane. De temperatuur bedroeg meer dan dertig graden. Sommige renners stopten zelfs zakjes met ijs in hun trui.

Warm en ver
Vanaf de start was het onrustig in het peloton. Na wat schermutselingen slaagden 8 renners – onder wie Pascal Eenkhoorn – erin om een ruime voorsprong te pakken. Daarna was het tot aan de voorspelbare ontknoping van de koers: 'hoe warm het was en hoe ver'.

Tv morgen
De 4e etappe voert de renners morgen in 194 kilometer van Terni naar Cascia. Het klauterwerk beperkt zich tot de laatste 60 kilometer en de finale gaat bergaf. Vanaf13.20 uur is de rit te volgen via Eurosport Player.

Was het gepland dat iemand in de vroege vlucht zat? Ja. Want dat is het enige wat we hier kunnen doen. We proberen steeds mee te zitten, als dat kan … Tevreden over jouw optreden? Het viel me zelf mee hoelang ik mee kon gaan. Het tempo lag namelijk de hele dag hoog. Daarbij kwamen de nodige hoogteverschillen en niet te vergeten de warmte." Heb je de indruk dat je je nu in vorm kunt rijden? Ja. Dat is precies wat er nu gebeurt.

Back to Top