"Er werd net te veel gekwakt": Mike sprint naar plaats 10

De tweede rit van de Tirreno leverde de verwachte massasprint op. Opnieuw was het Pascal Ackermann die victorie kraaide. Gaviria werd opnieuw nipt geklopt.  Mike handhaafde zich als enige Jumbo-man in de harde strijd om de kopposities. In een rommelige sprint legde hij beslag op plaats 10.

In het algemeen klassement steeg hij naar plaats 34. Zijn achterstand op leider Ackermaan bedraagt 20 seconden. Vanaf plaats 9 hebben veel renners deze achterstand. (Foto: Mike voor de start met Pascal Eenkhoorn en Timo Roosen)

Vrijbuiter
Vijf kilometer voor de finish in kustplaats Follonica demarreerde Paul Martens uit de gesloten groep. Hij greep – net gisteren – zijn kans. Jumbo is immers met vrijbuiters naar de Tirreno gekomen. Martens werd al snel ingerekend en de treintjes formeerden zich meteen voor de finale.

Wachten op de sprint
30 graden en  een blauwe hemel bovenToscane: er zijn mindere omstandigheden om te starten in een etappe. Vijf renners vormden vanmiddag al snel de vroege vlucht en eigenlijk was het verhaal van de koers al geschreven: wachten op de massasprint. Mike kreeg nog even alle aandacht van de camera toen hij zijn zendertje ging inleveren bij de ploegleiderswagen.

Tv
De derde etappe brengt de renners van Follonica naar Saturnia. De rit van ruim 200 km is heuvelachtig. Vanaf 13.20 zendt Eurosport Payer de wedstrijd uit.

Was je oortje defect? Haha, ja een storing. Verliep de sprint naar wens? Tja, ik heb nog niet de punch om even iets recht te zetten. Dus heb ik mezelf gepositioneerd en gewacht tot de rest van de ploeg zou komen. Maar aangezien dat niet gebeurde, heb ik zelf maar meegedaan. Al mag het eigenlijk geen naam hebben, want er werd net te veel gekwakt. En je vorm? Ik moet er echt nog inkomen. Het valt op dit moment tegen. Morgen wachten enkele heuvels. Wat denk je? Het wordt beslist een lastige rit.


 

Back to Top