Tevreden gevoel na eerste koers en … rakelings langs de valpartij

In de laatste kilometers naar de eindstreep in Lido di Camaiore probeerde Mike vandaag zijn ploegmaats Timo Roosen en Pascal Eenkhoorn af te zetten voor de sprint. Met een uitstekend stuurreactie slaagde hij erin de voor hem vallende Belgische kampioen Tim Merlier te ontwijken, maar in de lead-out kon hij geen rol meer spelen. Eenkhoorn werd toch nog 10e.

Op 10 seconden
Mike arriveerde als 86e in dezelfde tijd als Ackermann (Bora), die met een gedurfde duik tussen boarding en Gaviria de overwinning en ook de leiderstrui greep. In het algemeen klassement staat Mike op plaats 88. Zijn achterstand op de leider is 10 seconden. Alle renners van het peloton hebben dezelfde tijd maar op de streep waren bonificatieseconden te verdienen.

Van voren
Bij zijn rentree in het peloton na weken blessureleed mocht Mike voor de start al een reactie geven op tv. Gedurende de openingsetappe  van de Tirreno handhaafde hij zich gemakkelijk in het eerste deel van de grote groep die op de vlakke wegen naar finish slechts enkele malen hetzelfde klimmetje als kleine hindernis trof.

Vroege vlucht
Meteen na de start was de vlucht van de dag vertrokken. Van die zeven bleven lange tijd Mikes ploeggenoot Paul Martens en Simon Pellaud vooruit. Pas 19 km voor de finish kwam het peloton bij hen.

 "Zo, en dat was bijna het einde van mijn seizoen! Ik zat in het wiel van Tim Merlier toen hij onderuit ging …,  maar het is goed afgelopen. Verder ging het allemaal wel oké vandaag. Bij de manoeuvre om de valpartij te ontwijken zag ik Timo Rossen en Pascal Eenkhoorn net voorbij gaan. Voor hen kon in ik dus niets meer betekenen."

Morgen
De start is morgen in Camaiore. Na een vlakke rit finishen de renners rond 16.00 uur in Follicine. Alleen via Eurosport Payer is de etappe te volgen.

 

Back to Top