Na maanden met blessureleed  maakt Mike weer deel uit  van het peloton. Vanaf maandag 7 september rijdt hij de Tirreno-Adriatico. 9 etappes brengen de renners van Tyrreense kust naar de Adriatische kust. De ritten door het fraaie landschap van Toscane en Umbrië – variërend van vlak tot bergachtig – eindigen maandag 14 september traditiegetrouw in San Benedetto del Tronte, waar de afsluitende tijdrit is.

In 2016 en 2017 stond de Tirreno ook al eens op het programma van Mike. In 2018 en 2019 reed hij Parijs-Nice, die etappekoers die meestal in dezelfde week wordt verreden.

Koers te volgen op Eurosport Player
Wielerliefhebbers zullen het waarderen dat er in Italië gekoerst wordt op beide rustdagen van de Tour de France. De Tirreno is iedere dag alleen live volgen via Eurosport Player. De uitzending begint telkens om 13.20 uur. De finish van de etappe is dagelijks rond 16.00 uur.

Winnaars
De laatste drie winnaars van de wedstrijd zijn:  (2019) Primož Roglič, (2018)  Michał Kwiatkowski, (2017) Nairo Quintana. 

De ploeg
Jumbo-Visma start met Pascal Eenkhoorn (191), Paul Martens (192), Christoph Pfingsten (193), Timo Roosen 194), Mike Teunissen (195), Jos van Emden (196) en Maarten Wynants (197). 

Eerste rit
De eerste etappe gaat maandag van start in het Toscaanse Lido di Camaiore. Om de badplaats is nu een vlakke  rit in lijn gepland.

Blij?
Uiteraard ben ik blij dat ik weer aan de start sta. Hierop wacht ik al vanaf april. De meeste mensen hebben geen idee van wat dat betekent voor een renner. Als klap op de vuurpijl mag je een maand naar het plafond gaan kijken, rusten, voordat het echt zover is. De knie? Het gaat beter. Toch heb ik er nog steeds last van, maar we gaan ons best doen. Verwachtingen? Die heb ik nauwelijks. Tot nu toe was het belangrijk om vooral niet te forceren.. Het is namelijk de vraag of ik wel een week lang iedere dag kan koersen. De Tour gevolgd vanaf de bank?
Ik heb vaak getraind en ben veel bezig met mijn knie. Van Tour krijg je dan weinig mee. Verdere programma? Voorlopig in ieder geval de BinckBank en de klassiekers.