1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Het lijkt er een beetje op dat Mike een verzamelaar van leiderstricots gaat worden. Hij won vanmorgen de tweede etappe van de Team Jumbo-Visma eCompetition. Met deze zege nam hij de oranje leiderstrui over van de Belg Wout van Aert. Bovendien won hij de tussensprint en verstevigde daardoor de leiding in het sprintklassement (groene trui).

Richmond WK parcours
De tweede rit over bijna 33 kilometer werd verreden op het WK-parcours van 2015 in Richmond. Een parcours dat Mike wel ligt. Vijfenzeventig procent van de omloop was vlak. In de finale zaten echter drie korte beklimmingen. Door de explosiviteit van Mike waren de laatste kilometers voor de streep op zijn lijf gesneden.

Koersverloop
Daarvoor moest Mike wel eerst de sprong maken naar de kopgroep van vijf, met favoriet Jonas Vingegaard, Steven Kruijswijk, George Bennett, Maurice Ballerstedt en Lars Boven. Dat deed hij op Libby Hill samen met Sepp Kuss. In een sprint met zeven ging Mike vroeg aan en werd hij mede dankzij een power-up niet meer ingehaald. Lars Boven moest genoegen nemen met een tweede plek, voor Jonas Vingegaard.

Virtuele bloemen voor Moederdag
Mike: "Nou, het ging goed denk ik. Eerst dacht ik dat ik te vroeg ging, maar het gebruik van de aero-power bracht mij toch de overwinning. De Aero-power zorgt voor tijdelijk wat minder weerstand en die kun je één keer (via een applicatie op je telefoon) in de wedstrijd gebruiken. Ik begin ook het spelletje op Zwift steeds beter onder de knie te krijgen. Mooi, dat ik na het verstevigen van de groene trui ook nog eens de oranje leiderstrui overneem van Wout. De volgende week ga ik deze in de derde etappe in Londen verdedigen. In totaal zijn er vier ritten. Trouwens ook mooi dat op deze dag mijn moeder met een virtueel bloemetje kan verrassen."