Ruim dertig renners van Team Jumbo-Visma (WordTour en Development) begonnen vanmorgen om 10.00 uur aan een  virtuele koers van 37 km op het WK-parcours van Innsbruck (2018, winnaar Valverde). Sanders Kleikers en Bobby Traksel zorgden voor het commentaar bij de boeiende rit waarin Mike zich meteen toonde bij de tussensprint na de eerste ronde: een nipte tweede plaats achter Timo Roosen.

Mike in kopgroep
Na een de tussensprint van de tweede ronde volgden diverse demarrages. Uiteindelijk bleef er een kopgroep over van een vijftien renners, met daarin Mike. Kruijswijk moest na een vastlopende ketting in de achtervolging om weer proberen aan te sluiten.

Vijfde plaats
Op de slotklim namen Sepp Kuss en Jonas Vingegaard afstand van de overige koplopers. Mike verbeterde steeds in de steile finale en won telkens weer een plaatsje in het groepje achter de twee leiders. In de laatste honderden meters loste de Amerikaan Kuss zijn Deense gezel. Svendsen Foss werd derde voor Tolhoek. Mike liet met een vijfde plaats zien dat het met zijn vorm goed zit. Het was immers "een superintensieve koers", volgens ploegleider Merijn Zeeman.

"Ik start zonder verwachtingen. Eigenlijk kan het resultaat alleen maar meevallen", vertelde Mike vanmorgen bij zijn ontbijt. "Het was in ieder geval een goede training", stelt hij vast na zijn vijfde plaats. "De rit duurde maar een uurtje. Een bidon was dan ook voldoende voor mij. Je kon vandaag ook meer in het wiel zitten dan in de virtuele Ronde van Vlaanderen en dat scheelt natuurlijk wel iets. Bovendien ken ik het spelletje nu een beetje."