Mike is vanmiddag als negende geëindigd in de virtuele Ronde van Vlaanderen. De koers was opgezet door Flanders Classics in samenwerking met Bkool, die een traject hadden uitgezet met drie beklimmingen: Kruisberg, Oude Kwaremont en Paterberg. Dertien profs met de nodige naam stonden aan de start.

Koersverloop
De dertien deelnemers begonnen rond 15.40 uur aan de 32 kilometer lange finale van de e-Koers. In eerste instantie bleven zo goed samen, tot dat Mike een 'prik' gaf op de Kruisberg. Bovenop trok Evenepoel echter door en bleef de Belg over met de Italiaan Bettiol. Even later sloot De Gendt aan. Ook de verrassende Nicolas Roche voegde zich bij de koplopers. Na elf kilometer maakte tot slot ook het vrienden-duo Naessen en Van Aevermaet de kopgroep van zes compleet. Mike zat in de tweede groep met Matthews, Stuyven en Wellens.

Oude Kwaremont en finale
Aan de voet van de Oude Kwaremont werd Bettiol gelost. Mike draaide in achtste positie de kasseien van de Kwaremont op. Een poging van Evenepoel mislukte en het jonge talent werd daarna gelost. De Paterberg bracht de beslissing. Greg Van Aevermaet ging op de trappers lopen en pakte voorsprong. Hij gaf Naessen, Roche en De Gendt het nakijken. Van Aevermaet viel nooit meer stil en won met 21 seconden voorsprong. Naessen klopte Roche in de sprint. Mike, die in de slotfase nog werd bijgehaald door ploegmaat van Aert, werd negende op 2 minuten en 38 seconden.

Mike mist het echte spelletje
Mike: "Poeh, dat was toch pittig en ook warm. Ondanks de twee ventilatoren was het zweten op deze zomerse dag indoor. Het initiatief van deze e-koers was best bijzonder in deze aparte tijd. Ik merkte wel aan de concurrenten, dat ze deze koers serieus namen. Ik vond het zeker leuk om mee te doen. Maar ik ben toch een outdoor-renner. Ook de tactiek van de koers, het positioneren en het uit de wind fietsen. Dat spreekt me juist aan in het wielrennen. Zeg maar het 'spelletje', dat is vooral wat ik mis in deze virtuele koers. Het gaat hier écht om het trappen van wattages. En van de andere kant ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar de reactie van het wielerpubliek!"