De echte Ronde van Vlaanderen is voorlopig uitgesteld, als gevolg van de maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het Covid-19 virus te voorkomen. Toch zal de Ronde van Vlaanderen zondag op een alternatieve manier doorgaan met een eerste virtuele editie ooit.

#deronde2020
Flanders Classics en Sporza zijn samen op zoek gegaan naar een vernieuwend initiatief dat ook boeiend is voor fans en renners. Hoewel fietsen in groep al een tijdje niet meer is toegestaan, kondigden ze vandaag samen een eerste virtuele editie van Vlaanderens Mooiste voor profs aan: DeRonde2020 – een koers vanuit hun kot. Thuis op de rollen rijden kan immers nog wél.

Flanders Classics en Sporza werken voor dit concept samen met technologiepartners Bkool en Kiswe. Bovendien zetten ook de deelnemende ploegen hun schouders onder dit unieke concept.

DeRonde2020 zal zondag 5 april te zien zijn op de Belgische tv zender één vanaf 15:30 uur. Een uur later zal een virtuele Ronde van Vlaanderen winnaar 2020 gekroond worden. In een gesloten rit over 32 kilometer voor enkel profrenners, rijden 13 profs De Ronde virtueel tegen elkaar, thuis op de rollen.

Dertien deelnemers
Zojuist presenteerde de organisatie CEO Flanders Classics de deelnemers en sprak met vier deelnemers. Mike zal ook deelnemen. Hij vormt samen met Wout van Aert het Jumbo-Visma tandem. De twee klassiekerspecialisten nemen het op tegen: Thomas De Gendt, Remco Evenepoel, Jasper Stuyven, Greg Van Aevermaet, Oliver Naessen, Michael Matthews, Yves Lampaerts, Zdenek Stybar, Alberto Bettiol, Nicolas Roche, Tim Wellens en Jasper Stuyven.

Koers zou geen koers zijn zonder commentaar van Michel Wuyts en José De Cauwer en dus zijn beiden van de partij om ook het verhaal van deze unieke Ronde van Vlaanderen te vertellen. Met dank aan Kiswe kijken we bovendien live mee bij de deelnemende renners wanneer ze op het Bkool platform de virtuele Oude Kwaremont en Paterberg bedwingen.

Mike houdt wel van online koersen
Mike: "Ik hou wel een virtuele koers. Bovendien kunnen we op deze manier ons team en de sponsoren laten zien aan de wielerliefhebbers. En kunnen we de fans eens wat anders laten zien, dan in échte wedstrijden. Ik heb daarom de laatste dagen wat vaker op mijn Tacx gezeten en ga ook deelnemen aan andere virtuele wedstrijden. Zo kan ik wennen aan deze manier van koersen. Verder begreep ik dat er nog een video call komt met Wout en ploegleider Grischa Niermann. Ik verwacht van onze coach nog wel enkele tips!"

Klik hier voor het audiofragment