Twee Belgische koersen, de laatste prikkels voor het WK

De komende dagen staan drie wedstrijden op het programma voor het Team Jumbo-Visma. Morgen (vrijdag 20 september) het Kampioenschap van Vlaanderen, zaterdag de Primus Classic en zondag de Gooikse Pijl. Mede door de voorbereiding op het WK kennen deze drie Belgische koersen een sterk deelnemersveld. Mike zal deelnemen aan de eerste twee van deze drie koersen.

Kampioenschap van Vlaanderen
Deze wedstrijd staat misschien wel beter bekend als 'Koolskamp'. Er wordt dit jaar op een nieuw parcours gereden. Door de wegwerkzaamheden wijkt de organisatie uit naar een omloop van elf kilometer. In totaal worden er 17 ronden afgelegd. Jumbo-Visma start – naast Mike dus - met Dylan Groenewegen, Floris de Tier, Taco van der Hoorn, Timo Roosen, Tom Leezer en Stef Krul. Mike start met het rugnummer zes.

Primus Classic
De koers van zaterdag is wellicht iets bekender en ook wat lastiger. Het team wordt enigszins gewijzigd. Mike en Dylan krijgen dan gezelschap van Amund Grøndahl Jansen, Danny van Poppel, Maarten Wynants, Tom Leezer em Paul Martens. Mike draagt dan het rugnummer 55. Vorig jaar won Taco van der Hoorn (toen nog Roompot) deze klassieker. Mike heeft deze koers nog maar één maal gereden. In 2016 werd hij zestiende.

In de UCI-rankingop een 36e plaats
Mike, die inmiddels in de UCI ranking is gestegen naar een knappe 36e plaats en daarmee de derde Nederlander is in deze ranglijst, blikt vooruit. "In Koolskamp gaan we proberen de overwinning van Dylan in 2018 te prolongeren. Mijn voornaamste taak is zoals gewoonlijk: de lead-out. Zaterdag in de Primus wordt dit waarschijnlijk een stuk lastiger. In het parcours liggen vijftien klimmetjes. Vooral in het lastige middenstuk moet attent gekoerst worden. We verwachten een aantrekkelijke en levendige koers. Dus attent koersen is erg belangrijk. Ik ben in deze koers tot nu toe drie maal gestart. In mijn debuut (2015) werd ik zevende., maar ik ben ook een keer hard gevallen. In beide koersen probeer ik natuurlijk ook de puntjes op de i te zetten voor het WK. Ik verwacht dat het de juiste prikkels zijn op zo'n weekje van het wereldkampioenschap."

TV
De beiden koersen worden uitgezonden via Sporza TV. Vrijdag vanaf 16.00 uur en zaterdag vanaf 14.30 uur.

Back to Top