Vierde plaats in laatste rit Tour of Britain

In de laatste rit van de Tour of Britain is Mike opnieuw in de top vijf geëindigd. Hij werd in een sprint van iets meer dan veertig renners vierde. Mathieu van der Poel won de sprint voor Cees Bol en Matteo Trentin. In de etappe van Altrincham naar Mancheste over 166 kilometer werden al vroeg waaiers getrokken, waardoor al meer dan zeventig renners kansloos waren voor de dagzege. Naast de etappezege won van der Poel ook het eindklassement, waarin Mike zijn zevende positie vasthield.

Vroege waaiers
Iets voor halfkoers probeerde Team Ineos kopman Pavel Siviakov in een mooie positie te brengen voor het eindklassement. Door het maken van waaiers werd de wedstrijd – zij het voor even – op zijn kop gezet. Een vroege kopgroep met Emil Vinjebo, Matt Holmes en Gabriel Cullaigh werd snel tot de orde geroepen door deze Ineos-actie. Een groep van dertig man bleef over, met daarbij natuurlijk van der Poel, Trentin, De Buyst en ook Mike en Amund Grondahl Jansen.

Na pogingen van Siviakov en Amador kwam een hergroepering tot stand. Er waren toen nog 38 kilometer te gaan. Michal Golas, Larry Warbasse en Mark Christian probeerden het daarna nog, maar ook zonder succes.

Van der Poel boekt derde ritzege
In Manchester deed Mitchelton-Scott een uitgebreide lead-out voor Trentin, maar wederom was VDP niet te verslaan. Cees Bol maakte het wel nog spannend, maar uiteindelijk moest ook hij het hoofd buigen. Op die manier stelde van der Poel zijn eindzege in de Tour of Britain veilig en boekte ook nog eens zijn derde ritzege.

Mike: "Op de klim verloren we Dylan, zeker omdat Team Ineos nog eens flink tempo maakte. In de finale zat ik te ver in de sprint. De ploeg van Trentin hield het tempo in de laatste drie kilometer vrij strak. Mijn klassement is zeker niet slecht, maar ik ben niet top. Hopelijk kan de rust de komende week ervoor zorgde, dat ik weer een stapje maak in de laatste koersen vóór het WK."

Back to Top