Mike (14e) behoudt in lastige slotfase 7e plaats in klassement

Mathieu van der Poel heeft met een zege in de zevende etappe in de Ronde van Groot-Brittannië zijn leidende positie verstevigd. Hij was in een sprint op de venijnige slotklim van de Burton Dassett iets sneller dan zijn belangrijkste concurrent Matteo Trentin. Met een 14e plaats stelde Mike zijn 7e plaats in het algemeen klassement weer veilig.

Ploeggenoot Amund Janssen leek in de slotfase een goed zet te doen. Met vier anderen behield hij tot in de laatste kilometer een kleine voorsprong op het  peloton met alle favorieten. Uiteindelijk kwam hij als 10e binnen. In de algemene rangschikking heeft Van der Poel nu twaalf seconden voorsprong op Trentin. Mikes achterstand bedraagt 53 seconden. Amund Janssen is 10e op 58 seconden.

Vergeefse pogingen
Onderweg probeerden o.a. Van der Poel en Mike tevergeefs aan te vallen. Lange tijd bepaalde daarna het een kopgroep van twee – Cameron Meyer (Mitchelton-Scott) en Dylan van Baarle (Team INEOS) – het beeld van de koers. Tot in de verre finale wisten de twee voor het peloton uit te blijven. Daarna kon de koers opnieuw losbarsten. Diverse vluchtpogingen zorgden voor spanning, maar leverden uiteindelijk niets op.

 "Net als veel anderen heb ik vandaag aangevallen, maar ik kwam niet weg. Daarna was het beste er wel af, maar mijn plaats in het klassement kwam niet in gevaar", laat Mike weten. "Morgen verwacht ik een massasprint."

Slotrit
Morgen staat de laatste rit op het programma. Om 12.15 uur starten de renners in Altrincham. Na 166 km finishen ze rond 16.00 uur in Manchester. Hoewel er onderweg enkele klimmetjes overwonnen moeten worden, lijkt de finale geschikt voor een massasprint.

 

 

 

 

 

Back to Top