Mike iets te snel van start in tijdrit in Pershore

De zesde dag van de Tour of Britain was de dag voor de tijdrijders. De zesde etappe in Pershore was namelijk een individuele tijdrit over 14,4 kilometer. Mike werd eenentwintigste op 32 seconden van de winnaar Edoardo Affini. De Italiaan bleef de Nederlanders Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle zeven seconden voor. Mathieu van der Poel nam met een zesde plaats de leiderstrui weer over van Matteo Trentin. Mike staat nu zevende in het algemeen klassement op 35 seconden van de Corendon-Circus kopman.

Tijdrijders tegen klassementsrenners
De tijdrit was vlak, iets glooiend en ook met veel flauwe bochten. Er stond wel redelijk veel wind. De tijdrijders zouden het opnemen tegen een aantal renners, die hoog in het klassement stonden. De verschillen in de top twintig waren na vijf aantrekkelijke koersdagen nog vrij klein. De latere winnaar, Edoardo Affini liet al vrij vroeg 16:39 minuten klokken. Een tijd, die niemand kon verbeteren. De Italiaan was ook één van de favorieten. Op het EK in Alkmaar behaalde hij al een bronzen plak. Tijdritspecialisten als Luke Durbridge, Alex Dowsett en Jos van Emden moesten tijd prijsgeven. De Nederlanders Sebastian Langeveld en Dylan van Baarle kwamen nog dicht in de buurt, maar strandden op enkele seconden. Het duo lijkt wel in vorm en de twee werden deze week ook door bondcoach Koos Moerenhout geselecteerd voor de WK over twee weken in Yorkshire.

Van der Poel weer aan de leiding
Van der Poel ging de strijd aan met Trentin en besliste de strijd in zijn voordeel. De nieuwe leider moest twaalf seconden toegeven op ritwinnaar Affini, maar Trentin nog eens negen seconden extra. Met nog twee ritten voor de boeg staat van der Poel nu zes seconden voor. Pavel Sivakov schuift op naar plaats drie op 24 tellen.

Wat snel van start
"Op het tussenpunt na negen minuten had ik nog de zevende tijd op slechts vier seconden, maar dat bleek toch iets te snel. In het tweede gedeelte verspeelde ik iets te veel terrein. Ik kon het goede tempo van de eerst acht kilometer niet volhouden en daardoor verloor ik net te veel. Er stond ook nog veel wind en het laatste stuk richting finish was een écht powerstuk. Ik had op iets meer gehoopt, maar mijn klassement is nog steeds prima", aldus Mike

Zevende etappe
In de voorlaatste etappe van Warwick naar Burton Dassett zit het venijn weer in de staart. De aanloop naar de finale is vlak. Op vijftig kilometer van de finish begint het met Friz Hill (1,3 km aan 4,4%), gevolgd door de steile Sunrising Hill (1 km aan 9%). Daarna draait het peloton de lokale ronde van 12 kilometer op, die drie keer afgelegd moet worden. Na 161 kilometer passeren de renners voor het eerst de finish, die bovenop Burton Dassett ligt. Deze klim is 1,7 kilometer lang aan 4,9%.

Back to Top