Derde zege voor Groenwegen na geweldige lead-out van Mike

Na het lastige klimmetje van de derde categorie net voor de finish van de etappe in Birkenhead  schoten twee gele mannetjes in de wirwar van  sprintende renners naar voren: na geweldige lead-out van Mike kon Dylan Groenewegen met overmacht zijn derde etappezege in de Tour of Britain binnenhalen.  Een juichende Mike (15e) zag niet alleen zijn ploeggenoot zegevieren, maar wist ook dat hijzelf  zijn mooie plaats in het klassement veilig stelde: 5e op 18 seconden van de nieuwe leider Trentin.  Ploegennoot Amund Janssen is 8e op 22 seconden.

Trentin lost Van der Poel af
Door de bonificatieseconden voor de derde plaats achter Groenewegen en Walls kon Trentin de groene leiderstrui overnemen van Van der Poel (14e), die nu tweede staat op 3 seconden.

Gecontroleerde koers
Het peloton koerste vandaag in de omgeving Liverpool. Start en finish van de 174 km lange etappe waren in Birkenhead, een stad aan de rivier Mersey. Meteen na de start namen Jake Scott, Robb Scott, Matthews Bostock en Emil Vinjebo een voorsprong. De vier reden de hele dag vooruit, maar kregen nooit meer dan drie minuten. Jumbo-Visma en Corendon-Circus controleerden de wedstrijd die ook vandaag weer veel toeschouwers trok in alle dorpen en steden. De applaudisserende  kinderen in schooluniformen maakten duidelijk dat zelfs de lessen moesten wijken voor de coureurs.

"Die lead-out vandaag ging echt prima!" zegt Mike. "Aanvankelijk zaten we wat te ver in de groep, maar we konden opschuiven en toen ging alles gewoon perfect!" 
En die tijdrit van morgen?
"Ik denk dat het pijn gaat doen."

Tijdrit
De 6e etappe van morgen is een vlakke, individuele tijdrit van 14,4 km. De rit in Pershore gaat over lange, rechte wegen. De eerste renners starten om 14.00 uur. Mike en de andere klassementsmannen starten pas na 16.00 uur.

 

Back to Top