Opnieuw winst voor Jumbo-Visma; Mike vierde

Het lijkt allemaal zo simpel als je naar de uitslag kijkt, maar dat is het zeker niet. De derde etappe van de Tour of Britain werd opnieuw door Dylan Groenewegen gewonnen. Mike eindigde nog eens op een vierde plaats en Amund Grøndahl Janssen als zesde. Een bijzondere knappe prestatie van de ploeg. Groenewegen stond vandaag alleen op de foto door een fenomenale spurt. Hij zette Mathieu van der Poel op verschillende lengtes. Het is zijn tweede zege in deze achtdaagse wedstrijd. Matteo Trentin blijft leider en Mike staat nu vijfde, nog steeds op 13 seconden.

Wedstrijdincident met gesloten spoorweg
Rob Scott, Jake Scott, Rory Townsend, Dries De Bondt, Harry Tanfield en Christophe Noppe waren de zes koplopers, die al snel op avontuur trokken. Ze kregen maximaal vier minuten van het peloton onder leiding van de Mitchelton-Scott renners. Een wedstrijdincident met een gesloten spoorweg zorgde voor wat oponthoud. De vluchters hielden goed stand en eerst kwamen Lotto Soudal en Israel Cycling Academy een handje toesteken, later ook Jumbo-Visma en werd de zes renners iets voor de rode vod gegrepen.

Groenewegen klasse apart
Op het moment dat Mike aan zijn lead-out begon zag Groenewegen ruimte en opende vroeg de sprint. Op een bochtige laatste kilometer kon Groenewegen zijn 'power' volledig uitspelen. Tussen de hoge gebouwen in Newcastle maakte hij voor de tweede keer in deze Tour of Britain het zegegebaar. Mathieu van der Poel werd op drie fietslengten tweede voor Davide Cimolai. Mike plaatste op de streep nog een jump en werd vierde en bleef leider Trentin nog nét voor. Helaas kon hij geen bonificatieseconden meepakken.

Chaos in Newcastle
Mike: "Het was moeilijk om in lijn te blijven in de straten van Newscastle. Het was chaotisch tot en met en ik raakte daardoor ook Amund kwijt. Maar het pakte nog goed uit. Dylan kwam wel mooi tot bij mij. Toen ik wilde aangaan, ging ie zelf al. Waardoor ik mooi achteraan kon schuiven en naar een vierde plaats kon sprinten. Zeker weer een mooie teamprestatie."

Back to Top