Mike sprint naar derde plaats in Tour of Britain

Mike sprintte in de straten van Kelso naar een knappe derde plaats in de tweede etappe van de Tour of Britain. Hij duelleerde opnieuw met een paar snelle sprinters en verbeterde zich naar een vierde plaats in het algemeen klassement. Hij staat dertien seconden achter op de nieuwe leider en ook etappewinnaar, de Italiaan Matteo Trentin.

Opnieuw controle
De etappe, waarvan de start en finish in Kelso was gesitueerd had een lengte van 166 kilometer. Jumbo-Visma probeerde het kunststukje van gisteren te herhalen nadat Gediminas Bagdonas, Sam Jenner en Pete Williams alweer vroeg een kopgroep hadden gevormd. Zij kregen drie minuten van Koen Bouwman en Pascal Eenkhoorn, die opnieuw het leeuwendeel van het werk opknapten in het peloton.

Ineos en Mitchelton-Scott willen koers
In de finale waren twee beklimmingen opgenomen die voor de nodige onrust zorgde. Mathieu van der Poel en Frederik Frison testte de concurrentie en sloten in één ruk aan bij de koplopers. Mitchelton-Scott en Team Ineos lieten dat niet toe en reden het gat nog voor de laatste klim dicht. Team Ineos was nog niet tevreden en stuurde Pavel Sivakov op avontuur met een solo. Leider Dylan Groenewegen moest op dat moment lossen uit het peloton. Het lukte niet meer om terug te keren in het eerste peloton van ongeveer zestig renners. Ook Sivakov werd tot de orde geroepen.

Sterk nummer Dowsett
Alex Dowsett probeerde drie kilometer voor het einde de overgebleven sprintersploegen te verrassen. De Brit reed een sterke finale, maar werd in de laatste honderden meters in de kraag gevat. Op de kasseienaankomst bleek ex-Europees kampioen Trentin vervolgens over de snelste benen te beschikken, ruim voor de Belg Jasper De Buyst en Mike.

"Ik kon pas laat voluit sprinten"
Mike: "Op het kasseien-klimmetje was het koers met de mannen van Mitchelton-Scott en Ineos. Op zo'n 23 kilometer van de meet bleef ik samen met Amund (Jansen, red.) over. De rest van de ploeg probeerde Dylan terug te brengen, maar dat lukte helaas niet. Mijn Noorse ploegmaat hielp me in de laatste kilometers bij het positioneren. Dat lukte aardig, maar ik kon niet helemaal voluit sprinten. Of ja, pas heel laat. Ik kon Jasper de Buyst op de tweede plek nét niet pakken met mijn jump op de streep."

 

Back to Top