Jumbo-Visma controleert en wint met Dylan Groenewegen

De openingsrit in de OVG Energy Tour of Britain werd gelijk een succes voor het Team Jumbo-Visma. De ploeg van Mike kreeg loon naar werken. Dylan Groenewegen won in Kirkcudbright de massasprint, nadat vooral het duo Pascal Eekhoorn en Koen Bouwman de vlucht van de dag controleerde. Mike was op zo'n zeshonderd meter van de meet de lead-out voor Groenewegen, die de Italianen Davide Cimolai en Matteo Trentin ruim achter zich hield. Mike kwam als 70e over de streep in dezelfde tijd als leider Groenewegen.

Kopgroep nooit meer dan twee minuten
Snel na de start in Glasgow kwamen vijf coureurs in de vlucht. Rory Townsend, Dries De Bondt, Gediminas Bagdonas, James Fouché en Jake Scott kregen nooit meer dan twee minuten. In het peloton hielden vooral Eekhoorn en Bouwman (Jumbo-Visma) de touwtjes in handen. De Litouwer Bagdonas had op 65 kilometer van de meet geen vertrouwen en liet zich terugzakken. Het kwartet bleef toch nog lang voorop en werd de Belg Dries De Bondt als laatste op acht kilometer van de meet teruggepakt.

Spintvoorbereiding
Jumbo-Visma meldde zich met van Emden, Jansen, Mike en Groenewegen al tijdig vooraan. Op zo'n 25 kilometer waren ze al oplettend. Op drie kilometer van de meet zette van Emden het treintje in stelling.

Mike: "Jos (van Emden, red.) maakte inderdaad goed gebruik van de ruimte, die er rechts van de weg lag en deed een lange beurt. Ook Amund deed daarna nog een stevige snok tot bijna onder de vod. Toen was het mijn beurt, maar ik wist dat de twee mannen van Mitchelton-Scott in mijn wiel zaten. Ik heb daarom op 400 meter en dus wat sneller uitgestuurd, zodat zij eerder aan hun sprint moesten beginnen. Dat was dan weer goed van Dylan."

Back to Top