Zaterdag 7 september gaat de Ronde van Groot-Brittannië van start. De achtdaagse rittenkoers start in Schotland en eindigt in het Verenigd Koninkrijk. De OVO Energy Tour Of Britain is dit jaar iets specialer omdat drie weken later de wereldkampioenschappen in Yorkshire plaatsvinden. Zoals elk jaar staan er in de Ronde van Groot-Brittannië zowel vlakke ritten als heuveletappes vol korte, steile hellingen op het menu. Tweemaal finisht de Tour of Britain dit jaar heuvelop; één keer in Kendal en één keer op de Burton Dassett Hills.

Etappezeges is belangrijkste doel
Ploegleider Jan Boven mikt dit jaar op etappezeges, waarin Dylan Groenewegen wordt uitgespeeld. De ploeg bestaat behalve uit Mike (rugnummer 15) en Dylan (11) uit: Jos van Emden (16), Amund Grǿndahl Jansen (14), Pascal Eekhoorn (13) en Koen Bouwman (12).

Ploegleiding
"We gaan met hoge verwachtingen richting deze koers. De afgelopen jaren hebben we hier al aardig wat successen geboekt en dat willen we uiteraard over doen. Met een aantal renners kunnen we meedoen om ritwinst. Het klassement is minder een doel, maar met Mike en Amund -die goed in vorm zijn - kunnen we wellicht toch strijden voor een mooie klassering", vertelt ploegleider Jan Boven. "Ook de conditie van Groenewegen is prima. Hij heeft een aantal stevige trainingen gedaan. Hij wil laten zien dat hij weer massasprints kan winnen. Daar gaan we voor."

Mike: "Zoals ploegleider Jan Boven al aangeeft willen weer een aantal goede sprints afleveren met Dylan. In één van twee lastige ritten (rit 4 of 7) zou voor mij en Amund misschien een kans liggen. Morgen is een meeting gepland en zullen we ons plan gaan maken."

Rittenschema
Rit vier en rit zeven zijn de zwaarste ritten en dan is er natuurlijk ook nog de individuele tijdrit. De Ronde van Groot-Brittannië heeft dus voor elk wat wils!

Rit 1: 7 september, Glasgow – Kirkcudbright (201,5 km)
Rit 2: 8 september, Kelso – Kelso (165,9 km)
Rit 3: 9 september, Berwick – Newcastle (183,2 km)
Rit 4: 10 september, Gateshead – Kendal (173,2 km)
Rit 5: 11 september, Birkenhead – Birkenhead (174,1 km)
Rit 6: 12 september, Pershore – Pershore (14,4 km - individuele tijdrit)
Rit 7: 13 september, Warwick – Dasset (188,7 km)
Rit 8: 14 september, Altrincham – Manchester (166 km)

TV
De wedstrijd wordt uitgezonden op Eurosport 2 en ook op de Eurosport Player.