Mike in WK-selectie voor wegrace in Yorkshire

Bondscoach Koos Moerenhout heeft Mike de vorige week geselecteerd voor de wegrace op het wereldkampioenschap in Yorkshire. De wedstrijd wordt verreden op zondag 29 september. De ploeg van acht renners bestaat uit: Mathieu van der Poel, Nike Terpstra, Bauke Mollema, Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Jos van Emden, Pieter Weening en Mike dus. Mathieu van der Poel zal als absolute kopman fungeren. Van Baarle en van Emden starten ook in de individuele tijdrit.

Mike: "Natuurlijk ben ik blij met de selectie voor het WK. Het zal mijn eerste wereldkampioenschap worden bij de profs. Ik hoop kopman Mathieu van der Poel goed te kunnen ondersteunen, maar ben ook wel benieuwd naar de koers. De totale lengte van 285 kilometer is natuurlijk niet voor de poes. Het wordt denk ik een mooi WK in Yorkshire. Als voorbereiding ben ik afgelopen zaterdag gestart in de 8-daagse OVO Energy Tour of Britain. Ik ga ook proberen om nog wat bij te trainen, want in Yorkshire is het bijna zeven uur koers. Na de Tour of Britain doe ik nog het Kampioenschap van Vlaanderen (20 september) en op zaterdag 21 september de Primus Classic."

Parcours
In totaal leggen de renners 284,5 kilometer af. Na een heuvelachtige aanloop volgt er zeven keer een nóg heuvelachtiger circuit van 14 kilometer rond Harrogate. Vanaf de start om 9.40 uur voert de route naar natuurpark de Yorshire Dales en vlak voor het plaatsje Kettlewell verschijnt het eerste klimmetje. De Cray (6,6 kilometer à 1,3 %) is ideaal om de spieren op te warmen.

Dat laatste geldt voor bijna de hele aanloop naar het circuit rond Harrogate. Ook nu komen de renners over de Buttertubs (6 kilometer à 2,5%) en de heuvel op Grinton Moor. Die heeft een strook van 500 meter à 16%, al blijft het gemiddelde over de hele afstand van 4,4 kilometer beperkt tot 5,3%.

Als de renners Harrogate bereiken hebben ze er al een etappe van 185 kilometer op zitten. Maar eigenlijk begint de WK-wegrace nu pas echt met zeven heuvelachtige lokale rondes van 14 kilometer. De eerste oplopende strook ligt op Otley Road, een lange rechte weg met telkens een stuk van 1,6 kilometer à 3,4%. De renners komen na wat slingerwerk in de afdaling bij het riviertje Oak Beck. Via een steile strook beginnen ze weer aan een klim uit het valleitje. Een dergelijk scenario herhaalt zich later in de ronde weer. Niet zwaar in de eerste of de tweede ronde, maar in de finale kan het wel eens dé plek zijn om je concurrenten af te schudden. In de plaatselijke omloop van 14 kilometer lopen 4,3 km omhoog; 3,9 km dalen en de overige 5,8 km vlak. Het aantal hoogtemeters per ronde is 202 meter.

Back to Top