De Europese kampioen Elia Viviani won vandaag de EuroEyes Cyclassics Hamburg. Het was voor de Italiaan de derde zege op rij in Hamburg. Hij wordt daarmee recordhouder. Mike werd door zijn ploeggenoten gelanceerd en werd vijfde tussen flink wat sprinters. Mike was ook betrokken bij de laatste serieuze aanval na de laatste beklimming van de Waseberg. De voorsprong van bijna 15 seconden was echter onvoldoende om voorop te blijven.

Waseberg zorgt wel voor verschillen
Vier en later drie renners kleurden de eerste uren van de koers in Duitsland. Gijs Van Hoecke, Jose Gonçalves en Igor Boev nemen maximaal drie minuten voorsprong. Het was vooral wachten op de Waseberg (700 meter aan 10%), waar we aanvallen konden verwachten van de niet-sprinters. De klim stond vier maal op het programma. Bij de laatste passage op de Waseberg ging Sagan aan de haal met Danny van Poppel. De eerste achtervolgers met Mike en ook ploegmaat Floris de Tier sloten vrij snel aan. Zoals gezegd kreeg deze groep – waar ook Viviani in zat – weinig tot geen ruimte.

Opnieuw een sprint in de straten van Hamburg
De Duitse kampioen Pascal Ackermann overleefde de laatste passage op de Waseberg niet. Viviani, Démare, Ewan en ook Mike maakten zich op voor een sprintduel. Niemand bleek echter opgewassen tegen man-in-vorm Viviani, die duidelijk sneller was dan Ewan en Nizzolo. Alexander Kristoff moest genoegen nemen met de vierde plaats, vlak voor Mike, die knap vijfde werd.

Plan A en plan B
Mike: "Ons plan was om met een aantal renners een schifting te maken op de laatste beklimming van de Waseberg. We werden dan ook prima in stelling gebracht op deze heuvel. Bovenop konden Danny, Floris en ik mooi meekomen met de eerste groep. Helaas bleven we niet vooruit. Als dat niet zou lukken zou ik gaan sprinten. De jongens hielpen met bijna perfect. Helaas zat ik in de laatste 500 meter wat ingesloten. Ik had mijn kaarten gezet op de mannen van UA Emirates, maar die bleven met z'n drieën zitten."