1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mike zal zondag in de EuroEyes Cyclassics Hamburg aan de start staan. Het peloton heeft een wedstrijd van 216,7 kilometer voor de boeg. De wedstrijd start en finisht in Hamburg. Als we naar de winnaars van de laatste tien edities kijken, zien we alleen maar sprinters.
Zo won Elia Viviani in 2018 en 2017, Caleb Ewan in 2016, André Greipel in 2015. Daarvoor waren het Kristoff, Degenkolb, Démare, Boasson Hagen en Tyler Farrar (zelfs twee maal).

Team Jumbo-Visma drie speerpunten
De ploeg voor Hamburg bestaat naast Mike uit: Danny van Poppel, Timo Roosen, Jos van Emden, Floris de Tier, Bert-Jan Lindeman en Paul Martens. De drie speerpunten van de ploeg zijn Mike, Danny en Timo.

Parcours
Onderweg zijn er enkele hindernissen, maar de route gaat grotendeels over een vlak parcours. Na 147 kilometer koers staat de Waseberg in het routeboek. Niet de lengte (700 meter) of het stijgingspercentage (gemiddeld 10%) maakt deze klim bijzonder lastig, maar juist het nerveuze koersgedrag door de smalle straten van de sjieke wijk Blankenese zorgt voor een extra moeilijkheidsgraad. De renners moeten de top van de Waseberg in totaal drie keer ronden, de laatste keer op ruim vijftien kilometer van de finish. Hierna keren de renners terug naar het centrum van Hamburg, waar in de brede Mönckebergstraße de finishlijn getrokken ligt.

Merijn Zeeman
“Het is een World Tour-klassieker met een interessant parcours omdat het peloton in de finale drie keer de Waseberg over gaat. De laatste keer breekt het altijd zodat er een groepje met de beste renners voorop komt. De sprintersploegen daarachter zullen het gat proberen te dichten, waardoor er een kat-en-muisspel ontstaat. We hebben met Mike, Danny en Timo drie renners die we in de finale verwachten. Dit jaar hoop ik dat er een scenario ontstaat waar onze renners in een kleinere groep wegrijden en een mooi resultaat behalen."

Mike
"Na een paar dagen rust en een hectische periode, wil ik deze wedstrijd gebruiken om min of meer weer op te warmen. Ik ga natuurlijk wel proberen om een goed resultaat te rijden."

TV
De wedstrijd wordt om 18.15 uur in een samenvatting van één uur op Eurosport 1 uitgezonden en vanaf 15.30 uur op de Eurosport Player (abonnement noodzakelijk).