Mike is na zeven dagen BinckBank Tour als zesde geëindigd in het eindklassement. Ook in de zevende en laatste etappe door de Vlaamse Ardennen klasseerde hij zich als zesde. Zijn ploegmaat en kopman Laurens De Plus won de BinckBank uitgave van 2019. De Belg vond in Greg Van Avermaet en Olivier Naesen de perfecte bondgenoten en kon zo Tim Wellens uit de groene leiderstrui rijden. Naesen won een spannende sprint op de Vesten van Greg Van Avermaet. Het was pas de eerste overwinning van de klassiekerspecialist.

Kopgroep krijgt weinig ruimte
De vluchters van vandaag kregen weinig ruimte. Ze waren eerst met tien, later met vijftien. De bekendste namen: Tusveld, Van Hoecke, Verona, Junges, De Vreese en Mads Pedersen. De voorsprong bleef onder de minuut. In het peloton kreeg Lotto Soudal hulp van AG2R La Mondiale.

Het peloton brak meerdere keren uit elkaar op de diverse heuvels, zoals de Muur van Geraardsbergen-Kapelmuur en de Bosberg. Lotto Soudal kreeg bij het controleren van de kopgroep wat hulp van AG2R La Mondiale, dat mikte op succes van Oliver Naesen. Constant bleef het verschil onder de minuut. Met nog twee lokale rondes (met de twee genoemde beklimmingen) van 25 kilometer rond Geraardsbergen te gaan bleef een zestal vooruit: Marcato, Mads en Casper Pedersen, Bauer, De Gendt en Madouas.

De Plus verrast Wellens en Hirschi
Bij de laatste passage over de Kapelmuur werden ze gegrepen door een selecte groep met alle klassementsfavorieten, zeg maar de top twintig. Vlak voor de Gouden Kilometer versnelde De Plus em kreeg Naesen mee. Van Avermaet zag het gevaar en glipte mee. De Plus deed toen alle goede zaken met zeven bonificatieseconden. De achtervolgende groep – met ook Mike – viel stil en Wellens en Hirschi konden de schade niet meer herstellen. Het trio behield in de slotfase zo'n 25 a 30 seconden voorsprong. De Plus had het klassement in zijn hoofd en liet Naesen en Van Avermaet vechten om de dagzege. Mike sprong op vier kilometer van de meet naar het duo Gilbert en Clarke en sprintte daarom op de Vesten voor de vierde plaats. Mede door een lekke band in de sprint werd hij zesde o0 26 seconden van Naesen. In het klassement werd Mike ook zesde op 1 minuut en 6 seconden van De Plus. Op het podium stonden Naesen (tweede) en Wellens (derde) langs een glunderende De Plus.

Lek in de sprint op de Vesten!
Mike: "Het was vandaag allemaal een beetje op de automatische piloot. Maar ik kon steeds terug komen op de eerste mannen. Toen Laurens ging met Van Avermaet en Naesen was het perfect voor ons. Toen heb ik gewoon gewacht en op het einde naar Gilbert en Clarke gesprongen. Was wel nog jammer dat ik precies lek reed in de spurt op de Vesten. Nogmaals, een prima week want dit had ik niet verwacht en na zes weken koersen (Tour, criteriums, EK en deze BinckBank) is het eindelijk rusten. Ben er ook wel aan toe."