1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Op de derde dag van de BinckBank Tour ook voor de derde maal een zege voor de Ierse sprinter Sam Bennett. Hij versloeg in een rit van Aalter naar Aalter over 167 kilometer Mikes ploegmaat Dylan Groenewegen met minimaal verschil. Mike kwam in dezelfde tijd als Bennett over de meet als zesentwintigste. Mike staat in het algemeen klassement op een 11e positie op 26 seconden van de leider Bennett.

Vandaag twee verschillende groepen in de aanval  

Laurens De Vreese, Viacheslav Kuznetsov, Jan-Willem van Schip en Aaron Verwilst vormden de vroege vlucht op een parcours, dat bestond uit een grote ronde en drie kleinere van 33,2 kilometer. Vooral de kasseistroken van de Poekedorpstraat en de Neringenstraat waren de belangrijkste hindernissen. Het kwartet werd echter vrij vroeg bijgehaald, op zo'n 70 kilometer van de meet. Tien kilometer later probeerde Stijn Steels een nieuwe vluchtgroep op te zetten. Hij slaagde daarin en kreeg Guillaume Van Keirsbulck en Harry Tanfield mee. Ze kregen bijna een minuut, maar kort na de Gouden Kilometer waren ze eraan voor de moeite.

De ploeg op tijd en goed in positie

Jumbo-Visma zat op vijf kilometer voor de meet in formatie vooraan. Ze kregen in de slotfase nog wat steun van de BORA-renner Pöstlberger. Achter Timo Roosen zette Mike zijn sprinter Dylan Groenewegen in een mooie vierde positie af. Dat was iets voor de laatste bocht. Daar ging het fout met een valpartij met onder anderen Álvaro José Hodeg en Arnaud Démare. Bennett en Groenewegen bleven uit de problemen en zouden een spannend duel uitvechten om de zege. De finish-foto gaf een klein, maar duidelijk verschil aan in het voordeel van de Ier.

Hectisch, smal en gevaarlijk
Mike: "Vrijwel de hele dag smalle passages, dus voorin blijven en steeds weer positioneren was het motto. Het was met ook vaak gevaarlijk, maar uiteindelijk toch de verwachte massasprint. De finale begon vroeg door de smalle technische passages in de laatste zes kilometer. Het was zaak om in een goed positie te komen en van daaruit de sprint met Dylan aan te gaan. Dat lukte, alleen Bennett was een fractie sneller. Nu op naar morgen, een lastige rit met 1000 hoogtemeters per ronde. Wordt waarschijnlijk een explosieve rit met gelijk koers vanuit de start."

Ploegleider Jan Boven aan het woord
“Dit is enorm balen”, aldus ploegleider Jan Boven. “Alles liep eigenlijk goed. Na de domper van de afgelopen twee dagen hebben de jongens zich herpakt en de focus verlegd naar vandaag. We zaten prima in de wedstrijd. Mike en Dylan werden door Timo, Jos en Paul goed naar de laatste bocht gebracht en zaten daar in een toppositie. Dat je dan nipt geklopt wordt door Bennett, is erg jammer.” Morgen wordt het een dag voor de klassementsrenners met een korte Ardennenetappe in Houffalize. “Dan wordt het vanuit de start oorlog. Het is een etappe van amper honderd kilometer met meer dan 1600 hoogtemeters.” Boven rekent in Wallonië op Laurens De Plus. “Hij reed de afgelopen drie dagen heel attent en voelt zich prima.”