1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Elia Viviani heeft de Prudential RideLondon-Surrey Classic gewonnen. De Italiaan werd uitstekend in stelling gebracht door ploegmaat Michael Mørkøv. Viviani won voor Sam Bennett en zijn Deense lead-out. Mike trok op 65 kilometer van de meet in de aanval, maar werd twintig kilometer later weer gegrepen. In de slotkilometer lanceerde hij zijn ploegmaat Amund Grǿndahl Jansen, die vijfde werd. Mike werd achtentwintigste.

Dewulf heeft er zin in en krijgt Pascal Eekhoorn mee

Al na 18 kilometer reden drie coureurs weg uit het peloton.
Alex Dowsett, Pascal Eenkhoorn (Jumbo-Visma) en Stan Dewulf bouwden een voorsprong op van maximaal 3,5 minuut.

Mike valt aan met Casper Pedersen

Mike probeerde het in voorlaatste beklimming en kreeg de Sunweb-er Casper Pedersen mee. Dat was op dik zestig kilometer van de meet. Ze liepen een minuut uit op het peloton, maar zaten ook nog een minuut achter de drie koplopers. Echter, tien kilometer later zag de koerssituatie er volledig anders uit. Alex Dowsett had zich af laten zakken in de kopgroep, terwijl Mike en Pedersen nog maar twintig seconden voor het peloton uit reden. Na een vlucht van twintig kilometer werd het duo in de achtervolging gegrepen.

Koplopers één voor één teruggepakt

Pascal Eenkhoorn liet zich 24 kilometer voor het einde inlopen, terwijl Stan Dewulf tot het bitterende einde doorging. Op veertien kilometer van de meet werd de Belg toch weer in de kraag gevat.

Mike trekt de kaart Amund Grǿndahl Jansen

Mike en Amund werden door Jos van Emden en Timo Roosen naar voren gereden. Toen was er nog drie kilometer te rijden. Op twee kilometer van de finish was er een flinke valpartij, waardoor enkele sprinters uitgeschakeld werden voor de zege. Zo'n veertig renners bleven over. Mike sprintte op vijfhonderd meter van de meet vanuit een 15e positie naar de koppositie en probeerde zo Amund te lanceren, die in het wiel zat van de snelle Italiaan. De Noorse ploegmaat van Mike sprintte zo naar een vijfde plaats.