In de slotfase van het eerste profwielercriterium na de Tour maakte Steven Kruijswijk zich los uit het peloton. Hij leek in BOXMEER te gaan winnen, maar in de spannende finale slaagde Mike erin om in het wiel van Wout Poels aan te sluiten bij de koploper. En opnieuw liet Mike zien dat hij kan sprinten als het erom gaat: op de meet klopte hij Wout en Steven.

Het 'grote' geld?
In het begin van de avond arriveerde Mike met zijn vriendin bij het Hoogkoor, de permanence voor de renners, in een zeer luxe BMW. Deze cabriolet – waarin helaas geen racefiets paste – gaf de talloze fans de indruk dat het gemakkelijk geld verdienen is met een gele trui, maar de BMW had hij te leen gekregen van een bevriende garagehouder.

Genieten
Bij de huldiging vertelde Mike dat hij had genoten van het enthousiaste publiek. "Nu merken we pas dat de Tour echt leeft. In Parijs lukte het gisteren voor ons net niet toen Dylan tweede werd. Maar vandaag heb ik de puntjes op de i kunnen zetten!"

"Ramvol"
Het publiek stond  rijen dik in Boxmeer. 40.000 personen schat de organisatie op basis van informatie van de politie. "Het was ramvol", zegt een van de organisatoren.

UPDATE: SURHUISTERVEEN (30-jul)

Daags na zijn overwinning in Boxmeer reisde Mike naar het Friese Surhuisterveen. Gestaag vallende regen tijdens de huldiging weerhield de organisatoren er niet van om Mike en Steven   Kruijswijk in een open auto door het cenrtum van Surhuisterveen te laten rijden. Bij de start om 19.00 uur lag het wegdek er nog glad bij. De stuurmanskunst van Mike zorgde ervoor hij   overeind  wist te blijven toen Rik Ottema net voor hem onderuit ging in een bocht. Na een halfuur wedstrijd was het wegdek gelukkig weer droog en kon er voluit gereden worden. 
  
Grote namen
In de laatste ronden zaten alle Tourrenners in een eerste groep waaruit Kruijswijk, Nibali en Poels ontsnapten in en deze volgorde over de streep kwamen. Voor Mike restte de achtste plaats. 
 
UPDATE: HEERLEN (2-aug)

De RaboRonde van Heerlen wordt altijd op de eerste vrijdag na de Tour verreden. De wedstrijd bestaat uit een korte tijdrit en een criterium. De tijdrit werd gewonnen door Lars Boom. Hij bleef Jos van Emden en Cees Bol voor. Mike werd negende. Bij de vrouwen werd Mikes zus Britt elfde.

Na Boxmeer ook Heerlen op palmares
Mike won later op de avond de RaboRonde van Heerlen. Hij versloeg Koen de Kort uit Liempde in de sprint. Mikes ex-ploegmaat Roy Curvers (Haelen) werd derde en maakte het podium compleet. Mike werd in Heerlen vooraf gezien de grote favoriet voor de overwinning.

Aanstaande maandag start Mike in de 40e Draai, een profcriterium in Roosendaal. Dat wordt voor Mike het vierde criterium na de Tour. Daarna volgen nog Oostvoorne (donderdag) en Maastricht (vrijdag). Aanstaande zondag staat hij op de startlijst van een WorldTour wedstrijd in Londen. 

UPDATE: Draai van de kaai in ROOSENDAAL (5 augustus)

Zondag, na afloop van de Prudential Ride London, was het voor Mike nog even spannend of hij zijn terugvlucht zou halen. Uiteindelijk landde hij 's avonds gewoon in Nederland en kwam zijn deelname aan De Draai in Roosendaal niet in gevaar. 's Middags reden enkele toppers al een koppeltijdritje.  Mathieu van der Poel en Maarten van Trijp (Correndon) waren net iets sneller dan Mike en Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma). Caleb Ewan en Jasper de Buyst (Lotto-Soudal) zetten de derde tijd op hun naam.

Bjorn Lambrecht
Direct na afloop van de koppeltijdrit werd bekend dat Bjorn Lambrecht (Lotto-Soudal) na een valpartij in de Ronde van Polen was overleden. Uit respect voor hun overleden ploeggenoot besloten Caleb Ewan en Jasper de Buyst niet meer van start te gaan in het Roosendaalse criterium dat na een minuut stilte en applaus voor Lambrecht rond 20.00 uur begon.

Met Dylan op pad, maar Van der Poel wint
Samen met Dylan pakte Mike als snel een minuut voorsprong op het peloton. Deze voorsprong wisten zij rondenlang te verdedigen. Eerst reed Mathieu van der Poel het gat dicht. Later sloten enkele andere renners aan. Uiteindelijk kwam alles weer samen. In de laatste ronde bleek Mathieu van der Poel de snelste te zijn. Hij klopte Groenewegen, Hofland en Mike. Donderdag start Mike in Oostvoorne, vrijdag in Maastricht.

UPDATE: Derde criteriumzege in OOSTVOORNE (8 augustus)

Bij het luiden van de bel voor de laatste ronde in Oostvoorne was het duidelijk dat een sprint à deux over anderhalve kilometer zou beslissen over de winst. Mike haalde het voor Dylan van Baarle. Cees Bol finishte even later als derde. De zege op het Zuid-Hollandse eiland is voor Mike al de derde in een Na-Tourcriterium. Ook in Boxmeer en Heerlen was hij de snelste. Vrijdagavond start hij om acht uur in de binnenstad van Maastricht (Vrijthof). 

UPDATE: TWEEDE PLAATS IN KLETSNAT MAASTRICHT (9 augustus)

Met een tweede plaats achter Philippe Gilbert besloot Mike vrijdagavond voorlopig zijn mooi reeks na-Tourcriteriums (3 x eerste, 1 x vierde en 1 x achtste). Bauke Mollema mocht ook mee op het podium. De gestaag vallende regen maakte de mooi bestrating van de Maastrichtste binnestad gevaarlijk glad. De verzorgers lieten voor de start uit veiligheidsoverwegingen wat spanning van de bandjes en de renners namen uiteraard geen risico's. Alleen bij de vrouwenskoers ging veldrijdster Sophie de Boer onderuit, maar ze kon wel verder rijden. Britt Teunissen (10e) won de sprint van het peloton.

Applaus
De verzorgers lieten voor de start uit veiligheidsoverwegingen wat spanning van de bandjes en de renners namen uiteraard geen risico's. Voor de start maakte Mike een ereronde in een open auto. De waardering voor zijn Tourprestaties mocht er zijn: vanonder de paraplu's en overkappingen klonk een luid applaus.

EK
Zondagmorgen (11:30 uur) start Mike met de Nederlandse selectie in Alkmaar. De strijd om de Europese titel wordt uitgezonden door NPO, Sporza en Eurosport. 
De Nederlandse selectie: Bouwman (25), Groenewegen (26), Langeveld (27), Leezer (28), Reinders (29), Sinkeldam (30), Teunissen (31), Van Baarle (32).
Enkele jaren geleden droeg Mike als veldrijder al eens de trui van Eurpees kampioen.