1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Mathieu van der Poel heeft Dwars door Vlaanderen naar zijn hand gezet. In Waregem won hij de sprint van de kopgroep, die in de finale tot stand was gekomen. Voor de Nederlander van Corendon-Circus is het zijn eerste zege in een World Tour-koers. Mike eindigde op negentien seconden van de Nederlandse kampioen op een achttiende plaats. Dwars door Vlaanderen is met zijn lengte van 182 kilometer aan de korte kant voor een Vlaamse voorjaarsklassieker, maar toch was het opnieuw een levendige koers.

Acht vluchters

Na het eerste uur met 47 kilometer kwam na 55 kilometer de juiste vlucht tot stand. Acht renners sloegen de handen ineen met daarbij Jonas Koch, Nelson Oliveira, Ramon Sinkeldam, Zhandos Bizhigitov, Lukas Pöstlberger, Michael Hepburn, Kris Boeckmans en Mihkel Raïm. De vluchters mochten ruim drie minuten voorsprong pakken. In aanloop naar de tweede klim, de Kluisberg, lag de koers korte tijd stil door een valpartij in de vrouwenwedstrijd. De mannen moesten even halt houden, maar konden daarna hun wedstrijd hervatten. De voorsprong was toen 2 minuten en 15 seconden.

Van der Poel in de aanval op de Knokteberg

Op de Knokteberg, op ruim zestig kilometer van de streep, versnelde Mathieu van der Poel. Hij kreeg Anthony Turgis en Iván García Cortina en aanvankelijk ook ploegmaat Dries De Bondt en Kasper Asgreen met zich mee. In de aanloop naar de tweede passage van de Knokteberg sloten Van der Poel, Turgis en García Cortina aan bij de kopgroep, waaruit Oliveira inmiddels was weggereden.

De verschillen waren echter nog maar klein. Na de tweede beklimming van de Trieu maakten Tiesj Benoot en Bob Jungels de oversteek. Samen met van der Poel en Turgis sloten ze aan bij Pöstlberger. Oliveira viel weg door een lekke band. Ook de overige koplopers waren toen al gelost. In die beslissende fase van de wedstrijd konden Mike en zijn Jumbo-Visma ploegmaats niet mee.

De vijf renners wisten buiten schot te blijven van het peloton en sprintten om de zege. De Fransman Turgis probeerde het nog op de verrassing, maar nationaal kampioen Mathieu van der Poel wist snel te counteren en de Fransman te passeren. Voor Turgis restte de tweede plaats, de Luxemburger Jungels werd derde. 

Mike: "Ik was de hele week niet top. Ook vandaag niet en moest me daardoor beperken tot volgen. Op het einde hebben we nog geprobeerd Danny van Poppel te helpen. Maar door drie valpartijen was het chaotisch in de laatste kilometer. Ons plan lukte daarom niet meer. Desondanks won Danny de sprint en werd zevende, omdat Rowe nog was ontsnapt uit het peloton."