Mike met goede benen mee in de kopgroep

De tv-uitzending werd vandaag geopend met de vlucht van de dag. En daarin was Mike vertegenwoordigd. Samen met ploegmaat Pascal Eekhoorn was hij verrassend mee in de zevende rit in Parijs-Nice. Een scenario, dat we minder vaak zien in een etappewedstrijd. Mike heeft veelal een opdracht om of de snelle sprinter goed af te zetten of een klassementsrenner bij te staan. Vandaag was hij echter mee in een grote kopgroep van 39 renners.

Koninginnenrit naar de Col du Turini

De koninginnenrit in Parijs-Nice leidde het peloton op de zevende dag naar de zonnige top van de Col du Turini (14,9 kilometer à 7,3 kilometer). Er stonden meer dan 4000 hoogtemeters op het programma voor de nog 142 overgebleven renners.

Reusachtige kopgroep krijgt de zegen

Liefst 39 coureurs vormden de vlucht van de dag. Thomas De Gendt was erg actief in deze groep, evenals Philippe Gilbert, Yates, Giulio Ciccone, Simon Spilak, Pascal Eenkhoorn, Mike, Tim Declerq, Matthias Frank en López. Alleen Sky en Team Sunweb had niemand mee; de andere 21 ploegen waren wel vertegenwoordigd in de frontlinie. Met nog veertig kilometer te gaan – op 25 kilometer voor het begin van de slotklim – was de voorsprong van de kopgroep zelfs meer dan zes minuten, waardoor Gilbert opeens weer meedeed in het klassement. Hij had slechts twee minuten achterstand na zes dagen koers.

Martinez pakt dagzege en Egan Bernal de leiderstrui

Op de Col de Turini bleven echter vier sterke klimmers over van de grote kopgroep: Yates, López, Edet en Martinez. De vier leken elkaar om de beurt een doodsteek te geven, maar kwamen uiteindelijk toch steeds weer bij elkaar. In de slotkilometer was het vervolgens Martinez die aan het kortste eind trok en de ritzege wegkaapte voor de andere drie coureurs. De Colombiaan Egan Bernal greep echter de macht. Hij wist op de Col de Turini iedereen behalve Nairo Quintana uit het wiel te rijden en nam zo de leiderstrui over van Kwiatkowski. Morgen wordt de laatste bergachtige rit in Parijs-Nice verreden. Daarin verdedigt de Bernal een voorsprong van 45 seconden op Gilbert en 46 op Quintana. Jumbo-kopman Georg Bennet steeg naar een zevende plaats. Dylan Groenewegen ging niet meer van start.

In finale moet Mike passen tussen de klimmers

Mike moest op 28 kilometer van de meet een groot gedeelte van de kopgroep laten gaan en reed in eigen tempo naar de voet van de Turini. Op deze klim van bijna 15 kilometer zag hij op 9,5 kilometer van de eindstreep de Sky-trein voorbij komen. Uiteindelijk eindigde hij op 68e plaats in de daguitslag op 20 minuten en 38 seconden van Martinez. In de algemene rangschikking staat Mike nu 49e op bijna een half uur.

Mike: "Op de eerste klim was het gelijk koers en toen ben ik meegeschoven. Achter ons werd de zaak geblokkeerd en we kregen de ruimte. Liep eigenlijk best prima. Op het einde misschien iets minder. Ik denk dat ik iets te weinig heb gegeten. Maar opnieuw een goede dag. En zeker leuk om weer eens mee te zitten."

Back to Top