Steun voor Bennett in lastige heuveletappe, maar gelost in slotfase

De vierde etappe in Parijs-Nice bleek een lastige rit te zijn over geaccidenteerd terrein, met enkele cols van tweede categorie Bijna de hele dag reed Mike in groep met klassementsmannen. In de laatste vijftig km was hij de enige renner van Jumbo-Visma die George Bennett kon ondersteunen. 12 km voor de aankomst merkte Mike echter dat het op was en moest hij in zijn eigen tempo verder gaan.

Op bijna 6 minuten kwam hij , in het gezelschap van Laurens ten Dam, als 54e over de finish in Pélussin. In het algemeen klassement bezet hij nu de 27e plaats, op 5:41 van Kwiatkowski, de nieuwe drager van de gele trui.

Bennett verliest geen tijd
De hele dag reed een groep van 12 renners vooruit. Uiteindelijk mochten vier van hen strijden om de zege. Magnus Cort Nielsen (Astana) koos het juiste moment en reed solo over de streep. Thomas de Gendt (Lotto) werd op 7 seconden tweede en mag morgen vertrekken in de bolletjestrui. De groep waarin Mike vrijwel de hele dag had gereden, kwam 47 seconden later binnen. Bennett staat na vandaag 18e in het algemeen klassement, op 19 seconden van de leider.


V.l.n.r.: Amund Grøndahl Jansen, Maarten Wynants en Mike houden in de etappe
van dinsdag Dylan Groenewegen uit de wind. (Foto: Cor Vos)

Van geel naar groen
Amund Grøndahl Jansen bleef bij de achterop geraakte Groenewegen, die vandaag – zoals verwacht – zijn gele trui verloor, maar wel de groene behoudt. Wellicht kan hij in de etappe van vrijdag zijn sprintkwaliteiten weer tonen.

Mike reist vandaag nog naar Marseille waar morgen een tijdrit over 25 km op het programma staat. "Vandaag heb ik het zelf nog geprobeerd, maar het was te lastig. Het was wel oké dat ik bij George Bennett kon blijven, maar als je uiteindelijk moet lossen, kun je niet tevreden zijn. Zoals ik al zei: het was gewoon te lastig vandaag."

Back to Top