"Goede lead-out, maar ... Dylan had net even te weinig over"

Opnieuw zorgde  Mike in Parijs-Nice voor een goede lead-out. In de slotkilometers haalde hij met een ploeggenoot Amund Grøndahl Jansen sprinter Groenewegen weer naar voren. Door een verrassende uitval van de Sky-ploeg was Dylan weggezakt in het peloton. Omkijkend naar de man die hij moest lanceren nam Mike in de hellende slotmeters van de aankomststraat brutaal de kop.

Geklopt
Groenewegen volgde, maar toen de andere sprinters aanzetten, moest hij passen: slechts een 9e  plaats staat in de uitslag achter zijn naam. Bennett (Bora-Hansgrohe) versloeg in deze derde etappe Caleb Ewan (Lotto-Soudal) en Fabio Jakobsen  (De Ceuninck).  Mike kwam als 21e binnen,  in dezelfde tijd als de winnaar.

Kansloos
Zo spannend als de eerste dagen werd het vandaag nooit. Twee ploegmaats van Delko-Marseille - Fedeli en Navardauskas – ontsnapten al vroeg, maar het was meteen duidelijk dat het een kansloze missie was.

Oponthoud voor Mike
Een valpartij op een brugje zorgde voor wat opwinding, omdat de volledige weg versperd werd en niemand kon passeren. Ook Mike viel. Maar na een fietswissel kon hij snel zijn plaats in het peloton weer innemen.

Groenewegen verliest aansluiting
De finale werd weer gekleurd door waaiers. Met name de Sky-mannen zetten de boel even op de kant, waardoor Groenwegen moest lossen en blijkbaar veel krachten verspeelde in de geslaagde poging om – in het spoor van Mike en ploeggenoten  –  snel naar voren te rijden.


Mike en Pascal Eenkhoorn fietsen naar de bus na huldiging ploegenklassement
Foto: Cor Vos

Geel en groen
Ook morgen start Groenewegen – die ook leidt in het puntenklassement –  weer in de gele trui. Zijn voorsprong op Kwiatkowski is 6 seconden. Mike staat nog steeds 17e in het algemeen klassement. Ook in de ploegenrangschikking leidt  Jumbo-Visma.

"Na de valpartij bij het bruggetje moest ik wisselen, omdat ik niet meer goed kon schakelen. In de laatste kilometers was het bijzonder nerveus, maar ik kon toch weer van voren komen. Door de Sky-actie kwamen we te ver te zitten voor de sprint en moesten we erg veel moeite doen om weer op kop te komen. Dat lukte nog wel, ook met een goede lead-out, maar ... Dylan had net even te weinig over ..."

Back to Top