Sterke ploeg houdt stand in waaierfestival: tweede zege voor Groenewegen, 10e plaats voor Mike

Mike heeft zijn zin gekregen. In een NOS-interview gaf hij dat het vandaag ook weer waaierweer mocht zijn. In een schitterende etappe  vol wind en waaiers was het echt 160 km KOERS! Het ploegwerk van Jumbo-Visma loonde zich opnieuw, want Dylan Groenewegen won na de eerste ook de tweede etappe in Parijs-Nice

10e plaats voor Mike
In de slotfase bleek hij de snelste in een kopgroepje van zeven man. Ivan Garcia Cortina (Bahrein-Merida) en Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick Step) pakten de resterende ereplaatsen. Mike sprintte 5 seconden later naar de 10e plaats en deelde even later met zijn ploeggenoot in de vreugde om de geslaagde waaierdag.


Foto Cos: Griepel 9, Démare 8, Mike 10

Zottenkot
"Een zottenkot", zei Michel Wuyts bij het begin van de tv-uitzending van de laatste 40 km van de tweede etappe. Het peloton lag toen door de wind in verschillende stukken en brokken uit elkaar. Diverse favorieten kwamen uiteindelijk op ruime achterstand binnen.

Werken in waaiers
In de eerste waaier, verdedigden drie man de eer van Jumbo-Visma: Groenewegen, Grøndahl Jansen en Wynants. In de tweede waaier, die aanvankelijk tijd verloor, probeerden Mike en zijn ploeggenoten klassementsrenner Bennett in de gelederen te houden.  Bij de eerste finishpassage  bedroeg de achterstand nog ongeveer een minuut.  In een fascinerend gevecht tegen de wind kwamen de twee groepen toch nog samen. 5 km voor de aankomst slaagden 7 renners erin een klein gaatje te slaan Zij mochten in de straten van Bellegarde sprinten om de bloemen.

Algemeen klassement
Uiteraard vertrekt Groenewegen morgen weer in de gele trui en blijft hij leider in het puntenklassement. Mike steeg in het algemeen klassement naar plaats 17. Zijn achterstand bedraagt 25 seconden. Vanaf plaats 11 staan diverse renners met die achterstand die feite veroorzaakt is door bonificatieseconden.

Met twee podiumleeuwtjes in de ploegbagage is de stemming in de ploeg uiteraard goed. "Aanvankelijk zat ik niet in de eerste waaier ", zegt Mike. "Nadat ik veel werk had gedaan om Groenewegen van voren te houden, werd ik er op de kant afgereden. In de tweede groep zaten genoeg sterke mannen. Het tempo bleef dus hoog  en daardoor konden we op het einde terugkomen."

Back to Top