Teampresentatie Jumbo - Visma in Veghel

De presentatie van Team Jumbo-Visma stond in het teken van de onthulling van de nieuwe kleding en het teamlogo, terugblikken op een succesvol 2018, sponsornieuwtjes en een uiteenzetting van de sportieve plannen. Op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel stonden de wielrenners en de schaatsers van Team Jumbo-Visma zij aan zij.

De aftrap van de sportieve samenwerking tussen de Nederlandse supermarktketen en de Noorse gigant in business-software was ook het officiële startsein van een innovatief voedingsbeleid. De wielerploeg gaat aan de slag met Jumbo Foodcoach, een app die gepersonaliseerde ondersteuning geeft bij het maken van lekkere én gezonde voedingskeuzes, specifiek afgestemd op het wedstrijd- en trainingsschema.

Mike begint in de Algarve

Ook Mike, die donderdag terugkeerde van zijn eerste trainingskamp in Spanje, was te bewonderen in de opvallende geel-zwarte kleurencombinatie. Mike: "We hebben een mooie trainingsweek gehad onder prima omstandigheden. Ook de doelen en het wedstrijdprogramma zijn in grote lijnen vastgelegd. Het is geen verrassing dat het voorjaar een belangrijke periode voor me is. Maar ook later in het seizoen zijn nog kansen om mij te laten zien in finales. Na een eigen trainingskamp begin januari, zakken we later in de maand nog eens af naar de omgeving Alicante met de ploeg. De eerste wedstrijd wordt voor mij de Ronde van de Algarve van 20 tot en met 24 februari. Daarna volgen al snel de belangrijke klassiekers. En dat is zeker één van de nieuwe speerpunten van de ploeg. In de sprints en ook in de klassementen hebben we al veel laten zien. Nu hebben we ook in de breedte een sterke ploeg voor de klassiekers. Ook een ploeg, die met verschillende pionnen kan spelen."

Foodcoach

De wielerploeg gaat aan de slag met Jumbo Foodcoach, een app die gepersonaliseerde ondersteuning geeft bij het maken van lekkere én gezonde voedingskeuzes, specifiek afgestemd op het wedstrijd= en trainingsschema. Foodcoach is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de performancestaf van Team Jumbo-Visma, met onder anderen de voedingsexperts Nancy van der Burg en prof. Asker Jeukendrup. De Jumbo Foodcoach app stelt passende maaltijden voor, waarvan de ingrediënten in gedetailleerde portionering met een druk op de knop zijn toe te voegen aan de boodschappenlijst en via een automatische koppeling met Jumbo.com worden thuisbezorgd. Jumbo gaat ook alle maaltijden voor de wielrenners die ‘onderweg’ zijn, tijdens trainingskampen of voor wedstrijden, verzorgen.

Op zoek naar de 'kwalitief' grote zege

Naast eerdergenoemde ontwikkelingen draaide de presentatie uiteraard vooral om de sporters en hun sportieve ambities. Het wielerteam zet opnieuw in op minimaal dertig overwinningen. Vorig seizoen stokte de zegeteller pas bij 33. Voor komend jaar wordt gestreefd naar meer ‘kwalitatief’ grote zeges, waaronder een podiumplek in een grote ronde. Primoz Roglic, vierde in de Tour, gaat een gooi doen naar het roze van de Giro d’Italia. In juli ondersteunt hij Steven Kruijswijk in Frankrijk. Vanzelfsprekend ging ook veel aandacht uit naar de nieuwste aanwinst van het team: Wout van Aert, die zich graag verder wil ontwikkelen. En dat wil van Aert doen in het klassieke werk.

Team Jumbo-Visma 2019 (27 renners):

Primoz Roglic, Bert Jan Lindeman, Koen Bouwman, Pascal Eenkhoorn, Danny van Poppel, George Bennett, Steven Kruijswijk, Tony Martin, Robert Gesink, Paul Martens, Timo Roosen, Dylan Groenewegen, Lennard Hofstede, Jos van Emden, Laurens de Plus, Neilson Powless, Jonas Vingegaard Rasmussen, Tom Leezer, Floris de Tier, Taco van der Hoorn, Amund Grøndahl Jansen, Daan Olivier, Mike Teunissen, Sepp Kuss, Antwan Tolhoek, Wout van Aert, Maarten Wynants.

Back to Top