Afscheid van Sunweb met mooie 2e plaats bij EK strandrace

Vanmorgen rond 9.00 uur speldde Mike voor de laatste maal een rugnummer op een Sunweb-trui. Het EK Beachrace in Scheveningen was zijn afscheidswedstrijd van de ploeg waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen uitkwam. Theo Schilder Tweewielers uit Alkmaar zorgde ervoor dat Mike zich op een prachtige Giant mountainbike kon meten met de beste strandracers.

Kettingproblemen
Om halftien klonk  voor het Scheveningse Kurhaus het startsein voor Europese titelstrijd. Na 2 kilometers raakte Mike helaas al in de problemen. Bij een valpartij op het eerste keerpunt richting Katwijk verloor hij tijd, omdat hij de ketting weer op het voorblad moest leggen.

Achtervolgen
De latere winnaar Lars Boom reed al in een kopgroepje, terwijl Mike op achtervolgen was aangewezen.

Tevreden met Europees zilver

"Met wind in de rug moesten we blijven rijden", vertelt Mike. "Met o.a. Jasper Ockeloen, de Europese kampioen van vorig jaar en het jaar daarvoor, reed ik van groepje naar groepje. Lars Boom kwam uiteindelijk solo aan. Voor het Kurhaus klopte ik Bram Immink, die ook nog een ploeggenoot bij zich had, in de sprint voor het zilver. Met deze uitslag ben ik erg tevreden. Dit resultaat had ik niet verwacht."
Back to Top