"Trots op mijn derde Grote Ronde"

Elia Viviani heeft vanvond in Madrid de Vuelta afgesloten met een derde ritzege. In de slotrit naar Madrid kwam hij er pas in de laatste meters uit. Hij hield Peter Sagan achter zich. Max Walscheid (Sunweb) werd slechts 11e.

Truien showen
De laatste etappe werd een voorspelbare optocht waarin de leiders van de verschillende  klassementen hun truien aan het publiek mochten tonen. Pas bij het ingaan van de laatste 40 kilometer kwam er wat beweging in het peloton. 

Treintjes
Drie renners glipten weg, maar meer dan 15 seconden kregen ze niet van de sprintersploegen. Bij het ingaan van de slotronde werd iedereen precies volgens plan weer ingerekend. De sprinttreinjes werden gevormd. Mike zette met zijn Sunweb-ploeggenoten sprinter Walscheid goed af, maar hij bleef helaas net buiten de top tien.

Podium
Simon Yates (Mitchelton-Scott) is de eindwinnaar van de 73e  editie van de Vuelta. Op het podium werd hij geflankeerd door Enric Mas en Miguel Ángel López. Steven Kruijswijk had lang uitzicht op een podiumplek, maar hij zakte in de laatste bergrit naar de vierde plek. Wilco Kelderman werd tiende.

Derde 'Grote Ronde' voor Mike
Mike kwam als 111e binnen. In het algemene eindklassement is hij 109e. In Madrid wachtten supporters hem op bij de finish. (Op de foto v.l.n.r. Thei en Petra van Els, Anita en Martin Teunissen, Ike Groen.). Mike heeft nu aan drie Grote Ronden deelgenomen. In 2015 reed hij de Vuelta en in 2017 de Tour de France.

"We hebben Walscheid goed afgezet", zegt Mike. "Helaas moest hij inhouden en verloor hij snelheid.  Verder kan ik niet niet echt zeggen of ik wel of niet tevreden ben over deze Vuelta. Door mijn val in de Ronde van Polen stond ik natuurlijk al achter bij de start. Vervolgens viel ik hier nog driemaal. Tja, toen was het dus vooral zaak om de Ronde proberen uit te rijden. Vandaag heb ik gelukkig nog goed werk kunnen leveren. Dat was wel fijn. En natuurlijk ben ik trots op het feit dat ik mijn derde Grote Ronde heb voltooid!"

Back to Top