Rustig dagje in Vuelta; nog drie dagen

De achttiende etappe in de Vuelta a España 2018 is gewonnen door Jelle Wallays. In de straten van Lleida klopte de Belg zijn medevluchter Sven-Erik Bystrøm. Peter Sagan sprintte nog tot op het wiel, maar hij strandde op plek drie. De leiderstrui blijft in het bezit van Simon Yates.


Wallays van begin tot het einde

Vlak nadat de renners het signaal kregen van de officiële start, trok Wallays ten aanval. Hij kreeg Bystrøm en de Nederlander Jetse Bol mee. Tot de voorsprong van het drietal naar drie minuten dreigde op te lopen, hielden de Quick Step en Trek de marge onder controle. Op tachtig kilometer van de meet had het trio nog minder dan twee minuten voorsprong, maar later liep die weer op naar twee en een halve minuut.  Met nog zeven kilometer te gaan was ook het peloton niet ver weg. Bol was gelost vooraan. Het duo hield echter knap stand. Wallays had echter in de laatste tweehonderd net genoeg over om het sprintende peloton achter zich houden.

Mike: “Het was een rustige dagje, met een drukke finale. En heb dan ook niet veel speciaals gedaan!” Mike bolde op 21 seconden van Wallys als 45e over de streep. In het algemeen klassement steeg hij vier plaatsen. We vinden hem terug op plaats 107.
Back to Top