Verbetering in zeventiende Vuelta-rit


Michael Woods heeft de 17e etappe met aankomst op Balcón de Bizkaia gewonnen. De renner van Education First-Drapac maakte deel uit van de vroege vlucht.  In de zware en steile laatste kilometers kon hij de Belg Dylan Teuns achter zich laten. Simon Yates, die 16e werd op 2:48 minuten blijft de leider in het algemeen klassement.


Bergpunten waren interessant

De vroege vluchters hadden ook vandaag een kans. Uiteindelijk slaagden er ruim twintig renners in weg te komen uit het peloton met daarbij onze landgenoot Bauke Mollema en ook Alexandre Geniez, Alessandro De Marchi en Simon Clarke, die allen al successen hadden geboekt deze Vuelta. Ook Thomas De Gendt was van de partij en hij had zijn zinnen gezet op het verzamelen van punten voor de bergtrui. Even later sloten ook Valerio Conti, Merhawi Kudus, Jose Mendes, Franco Pellizotti en Pieter Serry aan. Na zestig kilometer had de omvangrijke kopgroep al ruim zeven minuten voorsprong te pakken op het peloton.

Balcón de Bizkaia

Bij de eerste passage van Balcón de Bizkaia was er nog ruim 35 kilometer te rijden. Vanaf dat moment ging het alleen nog maar op en af. Op 25 kilometer van de streep was de marge van de kopgroep op het peloton nog 4:50 minuten. In de aanloop naar de voorlaatste klim nam de onrust in de kopgroep toe. Op deze slotklim van 7,3 kilometer aan 9,7% dunde de kopgroep steeds verder uit. Ook Bauke Mollema moest eraf. Uiteindelijk begonnen David De la Cruz, Michael Woods, Rafal Majka en Dylan Teuns als eersten aan de laatste kilometer. Woods plaatste dichtbij de streep een versnelling, die niemand kon beantwoorden.
Verbetering voor MikeMike: "Ja, ik ben écht wel tevreden over deze zeventiende etappe. Ik lig nu iedere dag (tot aan de laatste dag in Madrid) voor een behandeling op de massagetafel. Had weliswaar nog wat last van de rug. Maar ik kon er zeker al meer mee. Op de een-na-laatste klim moest ik definitief lossen en eindigde zo als 78e op 13:36 minuten." In het algemeen klassement staat Mike nu op plaats nummer 111.  
Back to Top