Nog vijf dagen tot Madrid

Rohan Dennis heeft zoals verwacht de individuele tijdrit in de Vuelta a España gewonnen. De Australiër bleek na 32 kilometer bijna een minuut sneller dan Joey Rosskopf en Jonathan Castroviejo. De grote winnaar onder de klassementsrenners was Steven Kruijswijk. De Nederlander eindigde als vierde Simon Yates blijft in het bezit van de rode leiderstrui. Mike kwam op plaats 109 terecht.

Daags na de rustdag stond etappe nummer zestien op het programma, een tijdrit voerend van Santillana del Mar naar  Torrelavega. Over een afstand van 32 kilometer moesten enkele heuveltjes worden bedwongen, maar de tijdrit voerde met name over vlakke wegen.

Drie favorieten
Er waren vandaag  drie topfavorieten voor de dagzege, namelijk Rohan Dennis, Victor Campenaerts en Jonathan Castroviejo. Het was Dennis die het uiteindelijk haalde. Hij liet 37:57 minuten klokken. Dit bleek voldoende voor de zege, want goede tijdrijders als Joey Rosskopf (38:47), Nelson Oliveira (39:03) en Michał Kwiatkowski (38:48) beten hun tanden stuk op de tijd van de BMC-renner. Hierdoor mocht Dennis zijn zesde tijdritzege van het seizoen bijschrijven. Twee weken geleden won hij ook de openingstijdrit van de Vuelta.

Mike werd dus 109e op 5 minuten en 19 seconden van Dennis. Nog steeds goed voor een gemiddelde van 44,37 kilometer per uur.

Back to Top