Geblokkeerde rug: "Morgen komt de osteopaat"

In de koninginnenrit van de Vuelta probeerde veel renners tevergeefs vanuit het vertrek een beslissende ontsnapping te forceren. Een van hen was Mike. Ondanks zijn rugproblemen slaagde hij erin een kleine voorsprong te nemen. Snel werd hij echter weer tot de orde geroepen.

Bekende beeld
Na 35 km ontstond er een kopgroep van 12 man, onder hen Danny van Poppel en Bauke Mollema. Vrijwel de hele dag zagen we in deze zware bergrit het bekende beeld van een groep vroege vluchters en een achtervolgend peloton dat telkens renners verloor. Vaak betrof het helpers die hun kopman van voren hadden gehouden.

Slechte dag voor Kelderman
In de slotklim zaten de klassementsrenners inderdaad weer vooraan en moest Wilco Kelderman telkens vechten om de aansluiting te behouden. Uiteindelijk lukt dat niet meer en arriveerde hij als 14e met 4 minuten achterstand op ritwinnaar Thibaut Pinot. Kruijswijk  kon veel aanvallen pareren en kwam als 5e binnen. Hij verloor 32 seconden. Kelderman blijft wel 12e in het algemeen klassement, maar hij staat nu op bijna zeven minuten.

In de 'bus'
Tijdens de wedstrijd bleef het afzien voor een gehavende Mike. In een 'bus' van vijftig renners arriveerde hij op plaats 125 bij de finish op Lagos de Covadonga. De achterstand was bijna veertig minuten. In het algemeen klassement is hij nu 121e. 

"Vandaag ging ik meteen in de aanval. Ik hoopte dat ik iemand mee zou krijgen. Maar uiteindelijk gingen ze op een lastig moment. Deze etappe was het weer zoals de afgelopen dagen. Ik blijf last houden van mijn geblokkeerde rug en kan me daardoor niet maximaal inspannen. Morgen komt de osteopaat. Dat zal me – zeker met de rustdag erbij – veel goed doen. Ik verwacht dat we de komende dagen ook gaan bekijken of we anders gaan koersen nu Wilco veel tijd heeft verloren."

Rustdag
Morgen is het rustdag. Dinsdag vervolgt de Ronde van Spanje met een individuele tijdrit.

Back to Top