Geen goede dag voor Mike richting La Camperona

De 23-jarige Óscar Rodríguez was mee in de lange vlucht die uit de greep van het peloton wist te blijven. Op de steile slotklim naar La Camperona reageerde hij attent op een aanval van Rafael Majka en Dylan Teuns, die hij even later loste. Op die manier boekte hij zijn eerste profzege in de dertiende etappe van de Vuelta. Jesús Herrada moest weliswaar wat tijd toegeven op de andere favorieten, maar bleef leider. Mike kwam als 145e binnen met een achterstand van iets meer dan 28 minuten.

Zwaar drieluik begint in 13e etappe over 175 kilometer
Nog voor de eerste klim van de dag had zich een omvangrijke kopgroep gevormd met ruim dertig renners. Daarbij waren onder anderen de Nederlanders Bauke Mollema en Jetse Bol. Ben King was er de best geklasseerde renner op de 20e plaats. Aan de voet van de tweede klim, de Puerto de Tarna na 92 kilometer, bedroeg het tijdsverschil acht minuten. In het peloton werd vanaf dat moment flink tempo gemaakt. Aan de voet van de slotklim hadden de vluchters nog 3’46” op het peloton. De klim is met 8,3 kilometer aan 7,5% niet bijzonder lang, maar de steilte maakt hem zwaar. De laatste drie kilometer zijn uitermate zwaar met uitschieters naar 22%.

Kopgroep lang bij elkaar; kleine verschillen bij klassementsmannen
De kopgroep bleef nog lang bij elkaar op de slotklim, maar pas op het steile gedeelte in de laatste drie kilometer barstte de strijd los. Een aanval van Rafal Majka op 2,3 kilometer van de streep had meer succes; de Pool kreeg aanvankelijk Merhawi Kudus mee, op enkele meters gevolgd door Dylan Teuns. Waar Kudus moest lossen bij Majka, sloot Teuns echter aan. Ook Óscar Rodríguez maakte de aansluiting. Rodríguez maakte een sterke indruk en reed kort nadat hij was aangesloten weg. Ook de favorieten hielden zich lang koest. Nairo Quintana en Simon Yates deden de beste zaken; ze reden in de slotfase weg bij de andere favorieten en pakte een kleine voorsprong op Wilco Kelderman.

Rug zorgt voor problemen; geen goede dag
Mike: "Dit was geen beste dag. Mijn rug zit volledig vast en ook mijn enkel speelde vandaag op. Nadat de grote groep wel erg veel voorsprong kreeg, werd er hard gereden. Op de Puerto de Tarna moest ik halverwege lossen. Ik kwam net aan in het laatste groepje boven. Maar na een prima afdaling kwamen we weer in de grote 'bus'. Dat was wel oké, maar het was geen goede dag. Hopelijk komt er wat verbetering de komende dagen, anders kan ik wel eens een probleem hebben."

Back to Top